RAMAZAN DENETİMİ

Yazdır
Paylaş
Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri, tüketici sağlığını korumak amacıyla Ramazan ayında denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.
RAMAZAN DENETİMİ
Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla rutin olarak devam eden gıda denetimlerini Ramazan ayında da sürdürmeye devam ediyor. Başta fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri olmak üzere kasap ve market gibi Ramazan ayında daha aktif üretim, satış ve dağıtım yapan işletmeler dün ekiplerce denetlendi.

İl Müdürü V. Ahmet Tam ve Gıda Yem Şube Müd. V. Selçuk Yiğit’in de katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde gıda kontrol görevlilerince işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edildi. Kontrollerde işletme sahibi ve çalışanları da gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca kasap esnafına yönelik yapılan toplantılarda belirtilen kesim, nakil, muhafaza, hijyen gibi uygulamalara riayet edilip edilmediği denetlenip uyarılarda bulunuldu.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce hazırlanan program dâhilinde Ramazan ayı öncesinde başlanan gıda denetimlerine Ramazan ayı içinde hız verilerek devam edildiği belirten İl Müdürü V. Ahmet Tam; “Yılın diğer zamanlarında olduğu gibi Ramazan ayında da halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri; insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir.  Huzur ve dayanışma içerisinde bir Ramazan ayı geçirmek dileğiyle, Ramazan ayının ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

HABER ETİKET :
HABER ETİKET :
[96 Gösterim]
[Tarih (yy/aa/gg) : 2017-06-02]
Adınız :
E-Mail Adresiniz :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
E-GAZETE