“EKSİKLERİ GÖSTERME“EKSİKLERİ GÖSTERMEK BENCE BİR KAMU GÖREVİDİR”K BENCE BİR KAMU GÖREVİDİR”

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:16   Okunma Sayısı: 4633
Sinop Valisi Hasan İpek, dün basın mensupları ile bir araya geldi. Basının toplumun sesi olduğunu belirten Vali İpek; “Yaptığınız önemli görevlerden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Zaman zaman tehditler aldığınızı biliyorum. Fakat eksikleri göstermek 'burada şu eksik var' demek bence bir kamu görevidir” dedi.

Sinop Valisi Hasan İpek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla dün Sinop’taki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İl Özel İdaresi Tesisleri'nde düzenlenen programda konuşan Vali İpek, gazetecilerin  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü  kutladı. Vali İpek, basın mensuplarının 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi sırasında demokrasinin yanında olarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi.  Söz konusu gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın mesajlarının basın yoluyla halka ulaştırıldığını vurgulayan Vali İpek,  “Halkımız, bu çağrılar üzerine meydanlara inerek darbecilere karşı durmuştur. Bu basının özgür ve tarafsız olması gerektiğinin en büyük göstergesidir. Gerçekten sesimizi hem halkımıza hem de dünyaya duyuruyorsunuz. Bu yönüyle aynı zamanda bir kamu görevi görüyorsunuz. Yaptığınız önemli görevlerden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Zaman zaman tehditler aldığınızı biliyorum. Fakat eksikleri göstermek 'burada şu eksik var' demek bence bir kamu görevidir. Ben bu yönde yapılan her haberi ciddiye alıyorum. Çünkü her şeyi bizim görmemiz mümkün değil. O açıdan sizler bunları bize gösteriyorsunuz. Sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum." Dedi.

“VALİ İPEK’TEN SİNOP BASININA TEŞEKKÜR”

Sinop’taki basın mensuplarının sorumluluk bilinci içinde hareket ettiğini belirten Vali İpek, "Sinop'taki gazetecilerin ne kadar duyarlı olduğunu, ülkenin huzur ve güvenliği için ne kadar önemli faaliyet yaptığını Kurban Bayramı sırasında Durağan'da yaşanan olaylar sırasında gördüm. Bütün dünya basını olayları tahrik etmek için, olayları kışkırtmak için olayı yanlış yönlendirirken, Sinop basını gerçekten dik durdu ve olayın bir etnik çatışma olmadığını, adi bir olay olduğunu tüm Türkiye'ye haykırdı. Bu duruşu sebebiyle Sinop basınına inanılmaz bir güvenimiz arttı. Yine Sinop basını 4 aydır buradayım sorumluluk bilinci içerisinde ve gerçek gazetecilik, basın mensupluğu yaparak bugüne kadar ilimizde meydana gelen olumsuz olayları da olumlu olayları da dile getirdi. Biz bunlardan yapabileceğimiz dersleri çıkardık, yapacağımız işleri yönlendirdik ve kendileriyle de sık sık görüşme fırsatı buluyoruz.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen kahvaltının ardından Vali İpek gazetecilerle bir süre sohbet etti. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı son buldu.

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve basın mensupları katıldı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI