DOKUNULMAZLIKLAR İLKESEL OLARAK DOĞRU DEĞİL!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:27   Okunma Sayısı: 8509
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa teklifine ilişkin, "Bizim için önemi olan teklifin görüşüleceği komisyonda alacağı son halidir. Komisyondan gelen metni bir görelim ama biz mantıken olarak ilkesel olarak dokunulmazlıkları doğru bulmuyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Ak Parti’nin Meclis’e sunduğu Anayasa değişikliği teklifinin CHP için önemli olmadığını ve asıl önemli olan şeyin teklifin görüşüleceği komisyondaki son hali olduğunu söyledi. CHP’li Altay, şöyle konuştu:"AKP’nin teklifinin bizim için önemi yoktur. Bizim için önemi olan teklifin görüşüleceği komisyonda alacağı son halidir. Komisyonda CHP’li vekiller  teklifin bizim iddia ettiğimiz çerçevede doğru bir hale gelmesi daha adil bir hale gelmesi ile ilgili bir çalışma yürütecekler. Bu çalışmada başarılı oluruz olmayız bilmem ama neticede en son dönüp dolaşıp TBMM Genel Kuruluna gelecektir. Biz bu konuda komisyonda gerekli katkıyı doğru olanı makul olanı oluşturmaya böyle bir metin ortaya çıkması için katkı vermeye çalışacağız. 96 veya 98’di sanırım Meclis’e yine benzer bir teklif gelmişti. 278 imzayla Meclis’e böyle bir anayasa değişikliği gelmişti.

Bu teklif 212 oyda kaldı. İmza veren vekillerden en az 100’ü hücrede oy vermediler. AKP’nin bir parti disiplini içinde dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişiklik teklifine  vekillerden imza alması kolay bir iştir. Ama gizli oylamada AKP vekillerinin bu konudaki samimiyetini Türkiye görecek. Biz hem devleti bölenlerin hem devleti soyanların dokunulmazlığını kaldıralım diyoruz. Bu teklif anayasanın eşitlik ilkesine uygun değil.  Ortak zaman diliminde aynı suçu işleyen iki kişiden birininkinin dokunulmazlığı kalkacak birininki duracak. Gelin dürüst ve samimiyseniz bakanları da bunun içine koyalım önerdik bunu da. Bu olmaz dediler. Bakanları niye bu kadar muhafaza ederler. Suçu ne suçluyu örtmek için niye bu kadar çaba içindeler anlamıyorum. Komisyondan gelen metni bir görelim ama biz mantıken olarak ilkesel olarak dokunulmazlıkları doğru bulmuyoruz. Eksik de yetersiz de olsa CHP Genel Kurula dokunulmazlıkla ilgili gelmiş bir anayasa değişikliği noktasında 2002’den beri söylediği yerdedir. Herkes hücrede kendi bireysel iradesiyle oy kullanacak. CHP’yi bırakın AKP’den ne kadar evet diyecek ona bir bakın önce gizli oyla."

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI