"AHŞAP OYUNCAK ATÖLYESİ" AÇILDI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:28   Okunma Sayısı: 3614

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu ile Ayancık Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ile açılan ‘Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde kursiyerler ahşaptan oyuncaklar yapıyor.

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu ile Ayancık Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde  "Ahşap Oyuncak Atölyesi" projesi hayata geçirildi. Atölyenin açılışı ise ilçe protokolünün katılımıyla yapıldı. Açılış halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Ardından kurdele kesildi ve atölye gezildi. Uçak, helikopter, tren, at, çekirge, kepçe, yılan ve bisiklet gibi bir çok oyuncağın yer aldığı atölyede kursiyerler önce bilgisayar ortamında oyuncaklarını çiziyor, ardından makinelerde oyuncağa dönüştürüyorlar. Kursiyerler, kurs bitiminde proje hazırladıkları takdirde KOSGEB’den destek alarak kendi iş yerlerini açabilecekler. Ayancık İlçesinin ahşap ürünleri cenneti olduğunu ve burada yeteri kadar işleyen tesis olmadığını ifade eden Ayancık MYO Müdürü Öğr. Gör. Recep Aykan atölyenin Ayancık MEB, Halk Eğitim, Sinop Üniversitesi, Ayancık MYO, Ayancık Belediyesi gibi kamu kuruluşlarını birleştirdiğini söyledi.

Aykan, “Burada tabi üniversite ayağı var, Halk Eğitim ayağı var. Halk Eğitim burada kursiyerlere girişimcilik belgesi verip iş yerleri açmayı ve istihdam yapmayı hedefliyor. Biz bilgi beceri anlamında destek veriyoruz. Hem de bizimde kendimize ait bir iş mekan tasarımı programımız açılıyor şimdi. Oradaki öğrencilerimize de burası uygulama atölyesi olma özelliği taşıyacak. Yani hem istihdam yaratma hem eğitim öğretim faaliyetleriyle bu atölyeyi değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hanife Başar Özcan ise, “Bizim fikrimiz uzun zamandır vardı ama ödenek sıkıntımız vardı. Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürümüzün desteğiyle bizler bir kısım malzemelerimiz aldık, bir kısmını da Avrupalı İşadamlarımızın desteğiyle aldık ve Ahşap Oyuncak Atölyemizi kurduk. Buradaki amacımız bizim işsiz olan gençlerimize istihdam sağlamak. Bunu nasıl yapacağız. Özellikle üniversitemizden çok büyük destek alacağız. Çünkü atölyenin kurulma aşamasında da Yüksekokulumuz bize çok büyük destek sağladı bu anlamda. KOSGEB ve girişimcilik desteğiyle onlara küçük iş yerleri açtırmayı planlıyoruz ve istedikleri bir üründen de üretime geçmelerini sağlayacağız. Hedefimiz bu. Ayancık ilçemizde işsizlik oranımızı bir nebze olsun düşürmek.  Kurslarımız 2 ayrı kategoride.  Biri ahşap alanında, diğeri de autocad kursu açıyoruz. Autocad tamamen bilgisayar programcılığıyla ilgili. Sonuçta yapacağı oyuncağı programlaması gerekiyor. Bunu da ilk önce öğrenmesi gerekiyor. Bu 5 aylık bir kurs. Diğer ahşap şekillendirme makineleri kullanma da yaklaşık 3,5 ay süren bir kursumuz. Yani 5 ayın sonunda kişi kendisi KOSGEB’e projesini sunup iş yerini açabiliyor ” dedi.

Kursiyerler ve ilçe halkı böyle bir atölyenin ilçeye kazandırılmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, “Aslında ilk yeşerttiğimiz tohumları bugün güzel yeşermiş hayallerini, fidanlarını görüyoruz. Bu açıdan da çok mutluyuz. Ama esas mutluluk burada çocuklara gelecektir. Burada üretilen oyuncaklar hem ilçemizde hem ilimizden de Türkiye’ye yayıldıkça çocuklarımız daha çok mutlu olacaktır. Bizde daha bilinçli bir toplum yetiştirmiş olacağız” dediler.

Kıt imkanlarla ilçede açılan atölyeye Avrupalı Sinoplu İş Adamları Derneği (ASİDER) de makine katkısı yaptı. Atölyenin açılışında katkı sağlayanlara da plaket verildi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI