“Uluslararası Üretim ve Tedarik Zinciri Sempozyumu” Başladı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:29   Okunma Sayısı: 4130
Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Uluslararası Üretim ve Tedarik Zinciri Sempozyumu” akademisyenlerin yanı sıra; sanayi, üretim ve tedarik zinciri alanında faaliyet gösteren ilgili kamu kurumu ile lojistik temsilcilerini bir araya getirdi.

Çevrimiçi düzenlenen sempozyumun açılış programına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan, Ayancık Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Recep Aykan, Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr.  Mehmet Tanyaş, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, Üniversiteden ve farklı üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Sempozyum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Güçlü, sempozyum fikrinin süreci hakkında bilgi verirken, değişen dünyanın nereden gelip nereye gideceği sorunsalında üretim ve tedarik zincirinin önemini vurgulamak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.  İlk olarak bu yıl düzenlenen sempozyumun önümüzdeki yıllar gelişerek devam ettirileceğini ifade eden Güçlü, destek olan herkese teşekkürlerini sundu.

Ardından konuşan Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Recep Aykan, Ayancık ilçesinin doğal güzelliklerine, Ayancık keteni konusunda coğrafi işaret alınmasına değinerek, Ayancık Meslek Yüksekokulu’nun misyon ve vizyonuna uygun olarak yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Bunun en güzel örnekleri olarak düzenlenmiş olan bu sempozyum ve Kalkınma ajansı destekli “Engelleri Ahşap Oyuncak Üreterek Aşıyoruz” projesine vurgu yapan Aykan, Ayancık Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan bölüm/programlar ve öğrenci durumu hakkında bilgiler vererek, ilk olarak düzenledikleri bu sempozyumun verimli geçmesini ve bundan sonrakilere ışık tutmasını diledi.

Son olarak konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üretim ve tedarik zincirinin önemine dikkat çekerek, “Siyah Kuğu olarak tabir edilen ve küresel bir sosyo-ekonomik kriz yaratan Covid-19 süreci, üretimin ve tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliği konusunu hiç olmadığı kadar öne çıkmıştır. Covid-19 pandemisi beraberinde turizm, seyahat, taşımacılık, lojistik, konaklama, perakende ile ilaç ve sağlık sektörleri başta olmak üzere çoğu sektör küresel ölçekte büyük bir riskin etkisi altına girmiştir. Bu gereklilikten hareketle, üretimin ve tedarik zincirinin hayatın olağan akışının devamlılığı için kritikliğine dikkat çekmek ve çok disiplinli açıdan konu kapsamına yönelik araştırmaların yapılması amacıyla böyle bir sempozyumu düzenleme ihtiyacı duyduk” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda “Uluslararası Üretim ve Tedarik Zinciri Sempozyumu”nun başarılı ve verimli geçmesini dileyen Dalgın, Sempozyumun gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Protokol konuşmaları sonrası Ayancık Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü Öğr. Gör. Şemseddin Uluçam Moderatörlüğünde Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Alper Özel’in katılımıyla ilk oturum gerçekleştirildi.

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Lojistik Derneği (LODER) ve Yalın Üretim ve Lojistik Derneği iş birliğinde düzenlenen ve Perşembe günü başlayan sempozyum bugün sona erecek. Sempozyumda 9 oturum gerçekleştirilecek ve toplamda 56 bildiri sunulacak.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI