TERSANE PROJESİ VİRABİSMİLLAH DİYECEK

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:30   Okunma Sayısı: 6180
Sinop Belediyesi tarafından projesi hazırlanarak ve yasal süreçleri tamamlanarak sona gelinen Tarihi Cezaevi altı rekreasyon alanı projesi hayata geçiyor. Proje, 1 Eylül’de başlayacak balık avlanma sezonu ile birlikte start alacak.

Belediye tarafından uzun zamandır üzerinde titizlikle çalışılan ve projesi hazırlanarak yasal süreçlerinin tamamlanarak sona gelinen Tarihi Cezaevi altı rekreasyon alanı projesi hayata geçiyor. Yasal süreçlerinde sona gelinen ve belediyeye devri gerçekleştirilen alan, balıkçılık sezonunun açıldığı 1 Eylül 2016 tarihi itibari ile tamamen boşaltılarak projede belirtilen düzenleme ve peyzaj çalışmaları başlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül, çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirterek; “Tarihi Cezaevi altında bulunan ve şehrin en güzel yerlerinden biri olarak oldukça büyük önem taşıyan alanın, yaşam alanı olarak yeniden düzenlenmesi ve şehre kazandırılması için uzun süredir hem yasal süreç olarak hem de proje süreci olarak üzerinde titizlikle durduğumuz çalışmayı 1 Eylül itibari ile başlatıyoruz. Yasal süreç içerisinde Danıştay vermiş olduğu kararlar neticesinde bu yerin belediyeye ait olduğu kararını vererek kesin sonuca hükmetti.Çok kısa süre içerisinde söz konusu alan belediyemize devredilerek projeyi yürütmeye başlayacağız” dedi.

Ergül, bu süreç içerisinde önemli olanın, her geçen gün gelişen ve büyüyen Sinop’un önünü açmak, insanlara yeni yaşam alanları yaratmak, çevre ve görüntü kirliliklerini ortadan kaldırmak gibi birçok etkeni göz önünde bulundurduklarını belirterek; “Bunun yanında yine hem yurt içinde hem de yurt dışında adını duyuran ve restorasyon çalışmalarının yapılacağı Tarihi Cezaevi olgusunun ve uzun süredir restorasyonunu sürdürdüğümüz Tarihi Buzhane olgusunun yapılacak düzenleme içerisinde daha da ön plana çıkacağıdır. Söz konusu alan tamamlandığında geniş bir yeşil alan, oturma grupları, çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı sosyal alanlar, küçük ve ahşap tekneler içinde bakım ve onarım yapabilecekleri bir alan Sinop’a kazandırılmış olacak” açıklamasında bulundu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI