HASTALARA RANDEVU UYARISI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:37   Okunma Sayısı: 6477
Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu, hastaneden randevu alıp ancak muayeneye gelmeyen hastalara uyarıda bulundu. Mollahüseyinoğlu, “Randevu almışsanız mutlaka randevuya gelin, gelmiyorsanız sistem üzerinden iptal edin" dedi.

Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu Sinop’ta görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında Sağlık Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu, basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı. Sinop’ta vatandaşların en iyi sağlık hizmeti alabilmeleri adına durmaksızın çalıştıklarını ifade eden Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu, il merkezi ve ilçelerde sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılması adına çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

“SİNOP ŞANSLI BİR İL”

Sinop’un sağlık yatırımı bakımından şanslı bir il olduğuna vurgu yapan Mollahüseyinoğlu, “Devlet üzerine düşeni yapmış. Sinop bu yönden aslında şanslı bir il. Hastaneyi yapmış, o hastaneye de malzemeyi vermiş, doktoru vermiş, personeli vermiş. Bizler de kaliteli hizmet sunmak adına gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

“HASTANEYE GELENLER MAĞDUR EDİLMİYOR!”

Son dönemlerde hastanelere başvuruların mevsimsel olarak arttığını ancak bazı hastaların MHRS üzerinden yoğunluk nedeniyle randevu almakta zorlandıklarını belirten Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu, andevu alınamamasına hastalar tarafından önceden alınan ancak gelinmeyen randevuların da neden olduğunu söyledi. Hastaneye gelen hastaların mağdur edilmediğini ifade eden Mollahüseyinoğlu, “Maalesef 4 kişiden 1’i randevusuna gelmiyor. 1 hekim için 36 randevu açılıyor. 36 randevu da alınıyor. Bu randevuya 25’i geliyor 12 yada 13 kişi randevusuna gelmiyor. Hastaneye giden hiçbir hasta mağdur edilmiyor. Bunu vatandaş bilmiyor. Hekimlerimiz  özverili bir şekilde çalışılıyor. Hastaneye gelip geri çevrilen çok nadir hasta vardır. Sinop’un yaşlı nüfusu ortalaması gerçekken çok yüksek. Türkelli’den gelen bir hastaya bugün git yarın gel diyemezsiniz. Oradan buraya gelmek kolay değil. Olabildiğince çözümlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“GREVE KATILANLARIN SAYISI HER GEÇEN DÖNEMDE DE AZALIYOR”

Grev konusuna da değinen  Mollahüseyinoğlu, “Grev bir hak arayışıdır. Ama bizim mesleğimiz o kadar kutsal bir meslek ki hastayı cezalandıramazsın. Bu hasta geldiği zaman hizmetini almak ister. Baktığımızda da her geçen dönem hekim arkadaşlarımızdan greve katılanların sayısı azalıyor. Burada yine bakanlığımızın özverileri söz konusu. Biliyorsunuz bu ek ödeme değişikliği yapıldı, bir iyileştirme yapıldı. Gelir kaynaklı bir gev daha olacağını zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

“SİNOP’TA İZ BIRAKMAK İSTİYORUM”

Sinop’a kalıcı hizmetler bırakma çabası içerisinde olduğunu belirten Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu; “Ben Sinop’u seviyorum ve severek geldim. Amacımız güzel işler yapmak. Bana biri eksik yanımızı söylediği zaman ben mutlu oluyorum. Ben bir eksiğimi düzelteceğim için mutlu oluyorum. Önemli olan eksik tarafımızı düzeltmek. İnşallah Sinop’ta kalıcı hizmetler bırakırız” dedi.

Haber: Emrah GÜNEY

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI