HİÇBİR GÜÇ BU BİLEĞİ BÜKEMEZ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:49   Okunma Sayısı: 4974
Hainlerin tanklarına, uçaklarına, silahlarına karşı koyan Türk milleti, darbe girişiminin yıldönümünde, demokrasiye bağlılığını bir kez daha dünyaya haykırmak ve şehitleri anmak için meydanlara indi. Vatan uğruna canını veren şehitler için dualar okundu, gözyaşları sel oldu.

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı Türk milletinin kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında 81 ilde programlar düzenlendi. Geçen yıl ellerinde Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara çıkıp meydanları doldurarak darbecilere karşı koyan vatandaşlar, bu yılda ülke genelindeki demokrasi nöbetleriyle milli iradeye nasıl sahip çıktığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz’un yıl dönümünde 81 ilde düzenlenen etkinliklere binlerce kişi katıldı. Tüm Türkiye adeta bayrak denizine döndü.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

15 Temmuz Destanı Programı etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği tarafından " Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.  Eski otogar mevkiinden başlayıp Valilik Meydanında son bulan " Milli Birlik Yürüyüşüne Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek’in yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Kol, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcıları İzzet Ercan, Mehmet Tanışır, Savaş Ünlü ve Adem Ergül, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu,  Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Bnb. Cevdet Alper Batu, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Kurum Müdürleri, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Özgen,  Şehit ve Gazi Aileleri, Gaziler, 15 Temmuz Gazisi Zekeriya Yaşar ve binlerce vatandaş katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının da  destek verdiği yürüyüş için eski otogar mevkisinde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla " Milli Birlik Yürüyüşü "ne katıldı. Yürüyüşe  Sinop Off-Road Kulübü ile Motor Sporları Kulübü’nün  üyeleri de destek verdi. 120 metre dev bayrakla yürüyen vatandaşlar slogan atarak 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi. Yürüyüş, valilik binası önünde sona erdi.

Etkinlikler Sinop Valiliği tarafından hazırlanan  " Şehitleri Anma Programı " ile devam etti.  Sinop Valilik Meydanında gerçekleştirilen programın birinci bölümü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından 15 Temmuz Destanı  Şehitleri Anma,  Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif faaliyetlerde  dereceye giren sporculara  ödülleri  verildi.  Sinop Valisi Hasan İpek, burada 15 Temmuz Destanı Anı defterini imzaladı. Daha sonra 15 Temmuz Destanı Şehitleri Anma Programı Sinevizyon gösterisi izlendi. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Program  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  İstanbul’dan  halka hitap etmesi ile devam etti. Cumhurbaşkanı’nın  halka hitap etmesinden sonra verilen arada Sinop Valisi Hasan ipek ve eşi Gülten İpek, halka simit ve ayran  ikramında bulundu.

Sinop Valiliği tarafından hazırlanan programın ikinci bölümünde ise saatler 00:13 gösterdiğinde tüm camilerden salalar okundu ve  Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerin ruhuna ithafen dualar edildi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, “Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde Milli iradeyi, Demokrasiyi, Hukuk Devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan FETÖ terör örgütünün tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine, menfur bir darbe kalkışmasına maruz kalmıştır” dedi.

Vali İpek, “15 Temmuz gecesinde milletimiz tüm renklerini, tüm farklılıklarını geride bırakarak elde bayrak, dilde tekbir, inancını, vatanını, milletini savunmak üzere tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiş ve halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstermiş, tarihin en büyük demokrasi destanını yazmıştır. Milli iradeyi ve demokrasiyi koruma uğruna bedenlerini kalkan yapan,  mermilere, bombalara ve tanklara etten duvar ören yüce milletimiz, selalarla meydanlarda toplanmış, vatan savunması uğrunda, 2196 gazi ve 250 şehit vermiştir. hainlerin karşısında 7'den 77' ye çocuğu, genci, kadını ve erkeğiyle bu şerefli mücadelede vatanını ve demokrasisini savunmuştur. Büyük milletimiz iman dolu yüreği, sarsılmaz cesareti, birlik ve beraberliğiyle destan yazmıştır” diye konuştu.

“Bu topraklarda ki ilk şehidimiz 675 yılında Seyyid  İbrahim Bilal Hazretleri olmuştur, son şehidimiz ise Durağan’lı Hakan Tanrıkulu kardeşimizdir” diyen Vali İpek, “Bu kardeşlerimiz şehit olduğu için Sinop’ta şuanda huzur içinde yaşıyoruz. ‘’Toprakları toprak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’’ Biz Türk milleti olarak hem kendi geleceğimizin tapusunu şehitlerimizle, gazilerimizle onların anneleri, babaları ve kardeşleriyle çalışarak aldık, bunlarla yetinmedik, dünyanın neresinde mazlum bir millet varsa onlara da destek olduk ve olacağız. Çünkü biz Türk Milletiyiz. Bizler vatanımızı devletimizi  kaybedersek bizim gidecek, bize sahip çıkacak dünyada başka bir millet yok. İşte biz bunu biliyoruz. 15 temmuz da bu milletin evlatlarını milletin parasıyla alınan silahlarla şehit ettiler. Lanet olsun FETÖ terör örgütüne ve destekçilerine. Bizim damarlarımızda ki asil kan kalbimizdeki iman  onları alt etmeye yetiyor ve yetti. Bunu en son 15 Temmuz da FETÖ terör örgütüne ve onun destekçisi olan ülkelere millet olarak gösterdik” diye konuştu.

Vali İpek, “Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri, sivil unsurları, milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir, milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.  Bu vesile ile 15 temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren başta Sinop’lu şehidimiz Ömer Can Açıkgöz kardeşimize ve diğer tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Ankara Gazi Meclisi önünde  tekrar halka hitap etmesi ve  ardından kılınan Sabah Namazı ile son buldu.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI