BOŞ TÜPLER DEPREMZEDELER İÇİN SOBAYA DÖNÜŞÜYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:52   Okunma Sayısı: 7301
Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, kullanılmayan boş tüpleri sobaya dönüştürüyor. Soba haline gelen tüpler deprem bölgelerine gönderilecek.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce bina yıkıldı. Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlara yurdun dört bir yanından destek yağıyor. Bölgede en büyük sorun ise ısınma. Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri de depremzedeler için boş tüplerden soba üretmeye başladı.  Toplanan boş tüpler, gönüllü öğretmenler ve öğrenciler tarafından okul atölyesinde sobalara dönüştürülmeye başlandı. Tüplerin içlerindeki gazlar tamamen boşaltıldıktan sonra parçalara ayrılıyor. Ardından içine odun yerleştirilebilmesi için uygun duruma getirilen tüpler soba halini alıyor.

Okul Müdürü Haluk Öztürk, depremle birlikte Türkiye'nin her yerindeki meslek liselerinin, depremzede vatandaşların yardımına koştuğunu söyledi.

Öztürk; ““Meslek liseleri olarak böyle felaketlerin yaşandığı günlerde,  pek çok meslek lisemiz bu süreçte kendi üretim imkanları doğrultusunda, üretim kapasiteleri alanında afet bölgelerine vatandaşlarımızın ihtiyaçları için çok farklı ürünlerle üretim ve imalatlarını yapıyorlar ve bölgeye sevkiyatı sağlıyorlar. Pandemide de bunu gördük. Bizler de  Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, bu dönemde afetzede vatandaşlarımızın özellikle çadır bölgelerinde ısınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere evlerimizde kullanmadığımız, ihtiyaç fazlası LPG tüplerinin sobaya dönüşümünü sağlayarak afet bölgesine ulaştırmayı planladık. İlk hedefimiz 100 tüpü sobaya dönüştürerek bölgeye ulaştırmak. Bu hafta içerisinde tamamlayıp göndereceğiz inşallah.” dedi.

Öztürk, şu ana kadar 50 tüpü sobaya dönüştürdüklerini belirterek, vatandaşlardan kullanmadıkları boş tüpleri kendilerine ulaştırmalarını istedi.

Öğrencilerden Gökhan Özçökmez, deprem dolayısıyla çadırlarda yaşayan insanlar için tüplerden soba ürettiklerini belirterek, “Normalde insanların yemek yaparken kullandığı tüpler bunlar. Onları sobaya dönüştürme fikri aklımıza geldi ve yapmaya başladık. Tüpleri kesiyoruz, temizliyoruz gazını alıyoruz, kapak açıp ızgara yerleştiriyoruz. İçine odun koyarak yakıyoruz” dedi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI