ÜNİVERSİTE'DE HAMSİ ŞÖLENİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:54   Okunma Sayısı: 13548
Sinop Üniversitesine bağlı fakültelerde öğrenim gören öğrenciler hamsi şöleninde buluştu. Yaklaşık 1,5 ton hamsinin tüketildiği şenlikte, öğrenciler Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek gönüllerince eğlendiler.

Sinop Üniversitesi tarafından öğrenciler arasındaki iletişimi kuvvetleştirmek ve öğrencilerin birbirleriyle daha iyi kaynaşması için düzenlenen hamsi şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Bu sene 5.si düzenlenen etkinlik Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın; “Bugün Sinop Üniversitesi ailesi olarak bu güzel etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda havanın güzel olması da hamsi şenliğimize ayrı bir güzellik kattı. Böylesine anlamlı etkinlikler sayesinde hem kurumlarımız arasında dayanışma ve birliktelik söz konusu oluyor. Hem de ilçelerimizde ve merkezimizde eğitim gören öğrencilerimiz, bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma imkânı buluyorlar. Sinop Üniversitesi olarak her yıl öğrencilerimizin motivasyonunu arttıracak, bilgi ve birikim kazanmasını sağlayacak irili ufaklı çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Sadece bu yıl içinde 100’e aşkın programla öğrencilerimizi buluşturduk. Tüm gayretimiz öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmanın yanında, onları sosyal ve kültürel etkinliklerle de buluşturmaktır” dedi.

Geleneksel 5. Hamsi Şenliğinde ızgaranın başına geçen Sinop Valisi Köksal Şakalar ve Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, öğrencilere hamsi ikram ettiler.

Yaklaşık 1,5 ton hamsinin tüketildiği şenlikte, öğrenciler Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek gönüllerince eğlendiler.

Öğrenciler şenlikte hem Karadeniz’in gümüş incisi olan hamsiyi keyifle tattı, hem de final sınavları öncesi stres atmış oldular.

Geleneksel 5. Hamsi Şenliği, yerel sanatçı Yılmaz Küçük tarafından 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu'nda verilen konserle sona erdi.

Etkinliğin çok verimli geçtiğini belirten öğrenciler, “Bugün biz öğrencilerin günü. Her şey çok güzel olmuş. Hamsi harikaydı. Gönlümüzce eğlendik. Erkinliği düzenleyen üniversitemiz yönetimine çok teşekkür ederiz. Sınavlar öncesi moral depoladık. İnşallah bu tür etkinlikler devam eder” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI