GSS Borç Yapılandırması İçin Son Tarih 2 Kasım!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:04   Okunma Sayısı: 3744
Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında borçlarının düzenlenmesi için vatandaşlara yeni bir yapılandırma hakkı tanındı. Genel Sağlık Sigortası prim borcunu yapılandırmak isteyenlerin 2 Kasım mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuru yapması gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada “2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait genel sağlık prim borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırma hakkı verilmiş olup, yapılandırma hakkından yararlanabilmek için en geç 02.11.2015 tarihi mesai bitimine kadar Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.” denildi.

Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere; 10.09.2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11.09.2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan Kanunun 57 nci maddesi ile 5510 sayılı Kanuna geçici 53 üncü madde eklenmiş olup, söz konusu maddede; "60. maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan bu maddenin yayımını takip eden aybaşından itibaren altı ay içerisinde gelir testine başvuran kişilerin genel sağlık sigortası primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilir" hükmü yer almaktadır. Bu bağlamda, söz konusu madde uyarınca  (g) bendi kapsamındaki sigortalılık statüsünden kaynaklanan ve 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait genel sağlık prim borcu olan vatandaşlarımıza  borçlarını  yapılandırma  hakkı verilmiş olup, yapılandırma hakkından yararlanabilmek için en geç  02.11.2015 tarihi mesai bitimine kadar  Kurumumuza  müracaat  etmeleri  gerekmektedir.” 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI