DENİZ ÖZEN'E TEPKİ YAĞMURU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:07   Okunma Sayısı: 6702
Kendisine ait bir internet sitesinde, gazetemiz köşe yazarı Şevki Yıldırım'ı da hedef alarak Belediye Başkanı Baki Ergül'e karşı yazdığı yazısında, "Ayağına çağırıp kiraladığın topal kalemlerden.." gibi ifadeler kullanan Deniz Özen adlı kişiye çok sayıda basın kuruluşu, basın mensubu ve Demokratik Kitle örgütlerinden yağmur gibi tepki yağdı. Adı geçen kişiye tepkilerini dile getirenler, "Bunları yazan asla bir gazeteci olamaz" görüşünü dile getirdiler.

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, "Sen, eğer gazeteciysen; önce insan olacaksın. Anlaşılıyor ki sen; mesleğe dışarıdan sızmış, tesadüfen bulaşmış birisin. Akıldanen kim bilemeyiz de, mesleğimizin saygınlığı onlar ve senle birlikte yerle bir oluyor. Sen de bu meslekten çabuk kaybolacağını gösteriyorsun." derken, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da, "Şevki Yıldırım basın mesleğine ömrünü vermiş, haberleriyle gündem yaratmış, mesleğin yaşayan etik değeri olarak gösterilen çok başarılı bir gazeteci arkadaşımızdır. Sen o eline tutuşturulan kaleminle gazetecilikle hiç uyuşmayan hakaretamiz ifadeler kullanacağına, onun gibi bir değerden feyz almaya çalışsaydın belki gazeteci olma ihtimalin vardı. Bu fırsatı da tepmişsin." ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

Gazetemiz köşe yazarlarından Samsun eski Tabip Odası Başkanı Dr. Cem Şahan, internet gazetecisini eleştirirken, "Şevki  abi yaşamı Samsun, Sinop, İstanbul üçgeninde geçen Onurlu  bir adamdır.. Onun Ulusal ve Yerel basındaki dimdikliğini herkes kaldıramaz. Ona terbiyesizce dil uzatmaya kalkanın klinik bir vak'a olduğunu düşünüyorum. 'Bugün 79 TL’lik elektrik borcumdan dolayı evimin elektriği kesilecek, bir aydır kiramı veremiyorum, toplum için habercilik yapıyorum..' sözleriniz ise tam bir basın faciası." ifadelerini kullandı. Doğan Haber Ajansı Yurt Müdürü Özgür Altuncu, "Başkasına sayıp sövmek, hakaret etmekle gazeteci olduğunu sananları çok tanıyorum. Deniz önce seviyesini ve haddini bilmelidir. Sonra gazetecilik mi yapar, başka işe mi.. Ona bakılır" diye konuştu. Show TV Samsun Bölge Müdürü Serdar İpek ise, "Şevki Yıldırım abimiz, meslek büyüğü, duayen gazeteciye sarf edilen ifadeler, zaten onu sarf edenin kimliğini ve kişiliğini de ortaya koyuyor. Adam gibi adam ve gazeteci olan Şevki Yıldırım'a lâf edene ben  sadece zavallı derim.."sözleriyle tepkilerini dile getirirken, Sinop'tan hiçbir gazeteciler cemiyeti ve basın mensubundan açıklama gelmeyişi de dikkat çekti.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI