CHP HEYETİ KAHVALTIDA MUHTARLARLA BULUŞTU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:08   Okunma Sayısı: 12565
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı, 2015 milletvekilliğine aday olan isimler ve bunların yanı sıra aday adaylarının da katılımıyla muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Bugün (16 Nisan Perşembe) sabah Yelken Kulübü’nde muhtarlarla bir araya gelen CHP Sinop İl Teşkilatı, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde CHP Sinop milletvekili adayları Barış Karadeniz ve Mustafa Acun için destek istedi. Sinop Belediye başkanı Baki Ergül ve partililerin katıldığı programda ilk olarak söz alan CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, tüm Türkiye 'de olduğu gibi Sinop'ta da tüm teşkilat olarak seçimlere hazırlandıklarını söyledi. Yavuz; “Bir ekip ve takım ruhu içerisinde bu ülkede iktidar mücadelesi veriyoruz. Her siyasi partinin amacı iktidar olma talebidir. Bizde ilimizde iktidar olmak istiyoruz. Ben siyasi olarak siyaset iddia işidir. İddialı olmak zorundadır siyasetçiler. Sinop’ta iki milletvekilinin ikisine de talip olduğumuzu ve bunu başaracağımız konusunda bir şüphemiz olmadığı noktasında ki inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
İl Başkanı Kadir Yavuz’dan sonra söz alan CHP Sinop 2. sıra Milletvekili adayı Mustafa Acun, konuşmasında, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu belirterek; “Sizin dışınızda herkes belli bir şekilde seçilmek üzere halkın önüne bir aşamadan geçtikten sonra geliyor. Bizler de ön seçimde üyelerimizin seçimiyle geldik. Halkın önüne sunuluyoruz. Ama sizler sadece halkın önüne direk çıkıp ben adayım deyip, gerçekten halkın seçtiği birinci derecedeki demokrasinin temel taşı sizlersiniz. Hepinizin ayrı ayrı mahallelerle köylerde sorunlarınız mutlaka var. Aramızda her görüşe mensup muhtar arkadaşlarımız var. Ama biz sadece bugün CHP olarak siz muhtarlarımızla bir arada, yerel yöneticilerimizle bir arada, yerel yönetim dendiğinde akla önce belediye gelse de aslında yerel yönetimin birinci ayağı mahalle muhtarı köy muhtarı oluyor.  Her türlü sorununuzla ilgili belediye başkanımız burada elinden geldiği kadar belediye olarak sizlere 6 yıldan bu yana her türlü çabayı katkıyı göstermeye çalıştı. Bizlerde partililer olarak bu yolda elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştık” şeklinde konuştu.

İLK BİZ KARŞI ÇIKTIK!
Ülkenin 7 Haziranda önemli bir seçime gittiğine dikkati çeken Acun; “Siz muhtarları da yakından ilgilendiren konulara bir tanesi de Türkiye’de muhtarlığın kaldırılmasının gündemde olduğu bir süreçten geçiyoruz. Yaşanılacak seçim sürecinden sonra belki de bir daha ki seçim döneminde böyle bir toplantı yapamayacağız. İnşallah o günleri yaşamayacağız. CHP olarak başta genel başkanımız olmak üzere muhtarlığın kapatılmasına ilk tepkiyi veren bizleriz. Eğer bundan sonraki süreç içerisinde de bu kanun tasarısı eğer meclise gelirse, 25. dönemde hiç merak etmeyin ilk önce sahip çıkacak olan CHP’dir diyorum” sözlerini kaydetti.

MUHTARLARLA SİYASET YAPMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUM
CHP Sinop 1. sıra Milletvekili adayı Barış Karadeniz ise konuşmasında. 2009 yılında CHP Merkez İlçe Başkanı seçilmesinden bu yana muhtarlarla siyaset yapma gayreti içerisinde olduğunu belirterek; “İnanın bir köye muhtarımızı aramadan, muhtarlarımıza danışmadan hiç bir şey yapmadık. Sağolsun onlarda bizleri kardeşleri olarak gördüler ve ona göre değer verdiler. Ben bu zamana kadar 6 yıllık ilçe başkanlığı döneminde hakkın rahmetine kavuşmuş muhtarlarımız var. Seçilmemiş muhtarlarımız var. Onlardan ve hepinizden Allah razı olsun diyorum” dedi.

MECLİSE GİRDİĞİMİZDE HEPİNİZİN EMRİNDEYİZ
Karadeniz; “CHP milletvekilleri olarak meclise girdiğimizde hepinizin emrindeyiz. 24 saat telefonumuzda açıktır. Kapımız da açıktır. Biz oraya oturmaya değil hizmet etmeye gidiyoruz. Oda köylerimizden ve mahallelerimizden başlıyor. Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Siyaset ve hayatımız var olduğu sürece sizlerin emrinde olduğunu bir kere daha söylemek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ERGÜL DE DESTEK İSTEDİ
Sinop Belediye başkanı Baki Ergül de konuşmasında, yeni bir döneme girildiği ifade ederek; “Bu genç arkadaşlarımıza hep birlikte siz toplumun cephesinde çalışan muhtarlar olarak destek olmanızı istiyorum. Bir de bunlara şans verin, bir de bu arkadaşlarımızı deneyin. İkisi de genç, pırıl pırıl kardeşlerimiz. Tabi ki ülkeyi birileri yönetecek. Biz geçmişte yani şu şunu yapmış, bu bunu yapmış, iyi yapmış, kötü yapmış bunlardan hiç bahsetmek istemiyoruz. Sadece ve sadece bir ağabeyi olarak diyorum ki gerçekten iki tane gencecik, pırıl pırıl denenmesi gerekli arkadaşlarımız” diye konuştu. Başkan Ergül; “Bu arkadaşlara bir şans verin. Hayatta herkesin bir tek bir kere şans hakkıdır diye düşünüyorum. Siz değerli muhtar kardeşlerimizden genç kardeşlerimize sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

HEPİMİZİN ATATÜRK’TEN TARAFA OLMASI LAZIM
“Ülkenin geldiği noktaya baktığımızda hepimiz tek düşence altında olmamız lazım” diyen başkan Ergül; “Hepimizin Cumhuriyetten tarafa olması lazım. Hepimizin Atatürk’ten tarafa olması lazım. Niye olması lazım? Bizler belli bir nokta gelmiş insanlarız. Kendimiz için değil, çocuklarımız için, torunlarımız için hepimizin tek bir düşüncesi olması lazım. Farklı düşüncelere her zaman benimde saygım var. Genç arkadaşlarımıza sahip çıkın” sözlerine yer verdi.

Haber: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI