SİNOP'TA “ŞEHRİMİ GEZİYORUM, TARİHİMİ ÖĞRENİYORUM” PROJESİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:16   Okunma Sayısı: 6384
“Şehrimi Geziyorum, Tarihimi Öğreniyorum” projesi kapsamında kırsalda yaşayan çocuklar Sinop’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İlk defa tekne turu yapan çocuklar doyasıya bir gün yaşadı.

Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Şehrimi Geziyorum, Tarihimi Öğreniyorum” projesi kapsamında Boyabat ilçesinden 30 öğrenci, il merkezine getirildi.

Proje kapsamında öğretmenleri gözetiminde Sinop’a gelen öğrenciler ilk olarak İl Genel Meclis Başkanı ve Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanı Yakup Üçüncüoğlu tarafından İl Genel Meclisinde ağırlandı. Burada meclis üyelerinin sıralarına oturan çocuklara Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu tarafından meclis çalışmaları ile 30 Kasım Sinop Baskını ve Deniz Şehitleri hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra 30 Kasım 1853 yılında Sinop limanında, Rus baskınıyla şehit düşen askerlerimizi anmak için düzenlenen törenlere katılan öğrenciler, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ile bir araya geldi.

Ardından öğrenciler, Tarihi Sinop Kalesi, Paşa Tabyaları, Hamsilos Tabiat Parkı, Şahin Tepesini ve Seyit Bilal Türbesi gibi tarihi ve kültürel mekânları görme fırsatı buldu. Günü teke turu ile bitiren öğrenciler doyasına eğlendi.  İlk defa tekneye binen çocuklar denizden Sinop’u izledi. Eğlenceli bir gün geçiren çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Geziye ev sahipliği yapan SİNTAD Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, “Derneğimiz tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklenen proje çerçevesinde Sinop’ta daha önce denizi ve tarihi yerleri görmemiş, denizden uzak Boyabat ilçemizdeki 30 öğrencimizi getirdik. Tarihi yerleri gösteriyoruz, tekne turu düzenliyoruz, müzelerimizi, kalemizi, Paşa Tabyaları’nı gezdiriyoruz ve buralarda tanıtım yapıyoruz. Ardından tekrar evlerine teslim edeceğiz. Projemizin devamında farklı etkinlikler de düzenlenecek. Sinop tarihi ve 30 Kasım Rus baskınına özel kitaplar bastırarak okullarımıza ve kurumlara hediye ediyoruz” diye konuştu.

Gezi için emeği geçenlere teşekkür eden çocuklar; “Bizim için çok güzel bir gündü. Hiç bu şekilde gezme fırsatımınız olmamıştı. En çok tekne turunu merak ediyorduk. Çok eğlenceliymiş. İlk defa tekne turu yaptık ve çok eğlenceliydi. Balıklar, deniz anaları, denizin kokusu. Deniz çok huzur veriyor insana. Biz Sinop’u çok sevdik” diyerek mutluluklarını dile getirdiler.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI