Buraya ne yapılacak?

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:22   Okunma Sayısı: 5943
Sinop'a 13 Aralık 2010 tarihli kararname ile Vali olarak tayin edilen ve 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Merkez valisi olan Vali Ahmet Cengiz Atatürk Devlet Hastanesi'nin eski yerinin Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Türkiye'de yıkımına başlanan iki hastaneden birisi olduğunu söylemişti yıllarrr öncesinden.
Dönüşüm Projesi çerçevesinde Türkiye'de yıkımına başlanan iki hastaneden birisi olduğunu söylemişti yıllarrr öncesinden. 12 bin metrekarelik alanı olan eski hastanenin yerine yapılacak olan yeni sağlık kompleksi için Sağlık Bakanlığı'na bir imar projesi sunulduğunu, projenin Bakanlık tarafından kabul edildiğini de belirtmişti. O gün bu gündür ses çıkmayan konu ilgili alanda takur tukur çalışmalarla yeniden gündeme gelmiş anlaşılan. Benim evimin tam kaşısına denk geldiği için her gün görüyorum çalışmaları. Kayalar parçalanıyor, ağaçlar kesiliyor, yıkılıyor.. Bu durum epeyce zamandır oluyor, amma ilgililerden hiç mi hiç bir açıklma gelmiyor nedense? Sinoplu bana soruyor, her şeyi biliyor muşum gibi! Resmen bildiğim ise, yalnız ve yalnızca Vali Ahmet Cengiz'in dediğim gibi yıllaaar öncesinden söylediği, "Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde inşa edilecek Sağlık Kompleksi içinde semt polikliniği ile 20 ünitelik diş sağlığı hizmetleri bölümü yapılacak. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yeniden yapılanmasıyla birlikte Sağlık Kompleksi içinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği ve Sağlık Müdürlüğü ile ilgili idari ofisler, Toplum Sağlığı Merkezi, ana çocuk sağlığı hizmetleri, verem savaş hizmetleri, aşılama hizmetleri, gençlere yönelik hizmet merkezi ve üreme sağlığı merkezi gibi bölümler bulunacak" şeklindeki sözleri. Peki köprülerin altından çoook sular aktı projede tadilatlar, değişiklikler yapılmamış mıdır? Vali Cengiz yine taa o zamanlarda söz konusu alanın Sağlık Kompleksi yapılması için Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ'ye devrinin yapılacağını da da kaydederek şöyle devam etmişti: "TOKİ yeni yapılacak olan Sağlık Kompleksini en geç 550 günde bitirecek. Ancak yetkililer bize kompleksi 350-400 günde bitirerek teslim etmeye çalışacaklarını söylediler. Biz de gereken desteği kendilerine vereceğimizi belirttik. Sağlık Kompleksi kısa sürede tamamlandığında ihtiyaç programı çerçevesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmete yönelik bir merkez konumunda olacak." demişti.. Yaa demek ki neymiş! Vali beyin bu söyledkleri üzerinden 550 gün bile çoktaan geçip gidivermiş. Gazetede arkadaşlarıma anlattım. Onlar ilgili yerleri aradılar, ilgililerden net bir bilgi alamadılar amma bir açıklama yapacaklarını söylemişler. Biz de bekliyoruz açıklamayı. Sinop adına, Sinoplu adına.. 'Hep lider, daima lider' gazete olarak! 
 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI