'KAÇAK PANSİYONLAR TURİZM İÇİN CİDDİ BİR HANDİKAPTIR'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:32   Okunma Sayısı: 5879
Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Sinop İl Temsilcisi ve otel işletmecisi Ali Yılmaz, Sinop'ta faaliyet gösteren kaçak pansiyonculuk hakkında açıklamalarda bulunarak; "Kaçak pansiyonlar, oteller için ciddi bir güvenlik riski oluşturmaktadır" dedi.

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Sinop İl Temsilcisi ve otel işletmecisi Ali Yılmaz, Sinop'ta faaliyet gösteren kaçak pansiyonculuk hakkında açıklamalarda bulunarak; "Kaçak pansiyonlar, oteller için ciddi bir güvenlik riski oluşturmaktadır" dedi.

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) temsilcisi ve otel işletmecisi Ali Yılmaz, ilimizde kaçak yollarla faaliyette bulunan kaçak pansiyonlara karşı bir mücadele içinde olduklarını ve bu mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Öncelik olarak Sinop’ta turizm adına son zamanlarda güzel projelere imza atıldığını belirten Yılmaz; “Turizmde Sinop’ta güzel şeyler oluyor. Meydan Projesi, Cezaevi restorasyonu, Stadyum yapımı gibi işler. Bu yatırımlar Sinop için önemli yatırımlar ve turizmi destekleyen projeler. Bunu belirtmek isterim.

BU KADAR GÜZEL ŞEYİN YANINDA VAHŞİ DURUMLAR DA YAŞANIYOR
Ancak bu kadar güzel şeyin yanında vahşi durumlar da yaşanıyor. Kanalizasyon, turizm kenti Sinop’ta yaz boyu denize akıyor ve bu durum Belediye Başkanı’nın umurunda bile değil. Bırakın Türkiye’yi, Dünya’nın hiçbir yerinde kanalizasyonlar denize akmıyor. Kanalizasyon denize mi akıyor diye soranlara ben akmıyor demek zorunda kalıyorum. Hepimizin çocuğu denize giriyor. Böyle bir şeyi anlamak mümkün değil, kimsenin anladığını da sanmıyorum. Bu işin turizm boyutu. Tümüyle Belediye ile ilgili” diye konuştu.

“OTELİMİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMIYORUM”
Ali Yılmaz, bir diğer önemli konu olarak Sinop’taki kaçak pansiyonculuk durumunu da değinerek; “Bir diğer konu da kaçak pansiyonculukla ilgili. Sinop’ta kaçak pansiyoncular Sinop turizmi için ciddi bir handikap. Çünkü Sinop ucuzcu, bedavacı, tatil kenti haline geliyor. Benim otelim 3 bloktan oluşuyor. Dalyan Sitesi içerisinde. Bunun dışında başka bloklar da var. 30’dan fazla da daire var. Bu dairelerin 2 tanesinde kaçak pansiyonculuk yapılıyor. Benim 20 tane odam hemzemin oda. Bir pansiyonda 10 kişi kalıyor. Kimdir, in midir cin midir, ne olduğu belli değil. Ben otelimin güvenliğini sağlayamıyorum. Bunun için 4 senedir ciddi bir hukuk mücadelesi veriyorum. Ama bir adım ileri gidemedim.

“BU PANSİYONLAR TAMAMEN HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE FAALİYET GÖSTERİYOR”
Bu pansiyonlar tamamen hukuka aykırı şekilde faaliyet gösteriyor. Ben bu durumla ilgili emniyette iki tane dilekçem mevcut. “…Yetkili idare yani belediye yapılan bildirim üzerine izin almadan açılan yeri kapatarak en geç 3 gün içinde kolluğa bilgi verir. İzin alınmadan açılan istirahat ve eğlence yerleri yetkili idarenin ilgili birimlerince reesen kapatılır” diyor yönetmelik. Ancak şimdiye kadar bunu uygulayan yok. Belediye’de benim 5 tane dilekçem mevcut. İhbar ediyorum, burada kaçak pansiyon var diyorum ancak kimse bir şey yapmıyor” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz son olarak; “Ben öfkeliyim, üzgünüm ve Sinop’ta bu durumu Teksas’a benzetiyorum. Tam 4 sene, her yerde dilekçem var, her yerde ihbarım, şikayetim var yine de bir gelişme yok. Böyle giderse ben de kendi güvenliğimi anayasal hakkım olarak kendim sağlamaya çalışırım” diye konuştu.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI