SİNOP ŞAMPİYONAYA 'YELKEN' AÇIYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:36   Okunma Sayısı: 8230
Sinop bu yıl Türkiye Optimist Yelken Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Şampiyona kapsamında 16 ilden 40 kulüp ve 200 sporcu Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ve yelken sporunda Dünyanın en küçük teknesi ve en büyük filosu ile en yaygın yarış sınıfı olarak nitelendirilen ‘Optimist’ sınıfında gerçekleştirilecek olan Türkiye Optimist Yelken Şampiyonası’na bu yıl Karadeniz ve Sinop ev sahipliği yapacak.

15-21 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
Bu büyük organizasyon öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında şampiyona ile ilgili bilgiler verildi. 15-21 Haziran tarihlerinde yapılacak olan şampiyonanın dün Yelken Restaurant’ta gerçekleştirilen basın toplantısına Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü (SKY) başkanı Cenker Sencer, Yelken Federasyonu Karadeniz Bölge Sorumlusu Oğuz Özcü, Sinop Yelken İl Temsilcisi Tufan Bilgili ile birlikte yelken camiasından bazı isimler katıldı.

EN ÇOK SPORCULU SINIF
Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu büyük organizasyon ile ilgili olarak verilen bilgilerde, Optimist Türkiye Şampiyonası’nın ülkemizde TYF tarafınca organize edilen Yelken yarışlarının en çok sporcusu olan ve en önemli sportif yelken yarışı olduğu belirtildi. Bu şampiyonada hava durumuna bağlı olarak 12-15 yarışa kadar seri yarışlarının yapıldığı, seri yarışlar neticesinde Genel Klasman, Kızlar ve Küçükler olmak üzere 3 ayrı klasmanda derece alan sporcuların milli takımlarda yer alarak ülkemizi çeşitli uluslararası yarışmalarda temsil etmeye hak kazandıkları belirtildi.

SİNOP’TA İLK OPTİMİST TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 2001 YILINDA YAPILDI
İlimizde ilk Optimist Türkiye Şampiyonası’nın 2001 yılında yapıldığı belirtilirken, Türkiye’de o güne kadar yapılan en geniş katılımlı Türkiye Optimist Şampiyonası’nın gerçekleştirildiği, sivil ve resmi kurumları ile tüm Sinopluların bu yarışlardan yüz akı ile çıktığı bilgisi verildi.

SİNOPLU KULÜPLERDE ŞAMPİYONADA YER ALIYOR
Toplantıda bu şampiyona için Sinop’a 16 ilden 40 kulüp ve toplam 200 sporcunun katılacağını belirten Sinop Yelken İhtisas Yelken Kulübü (SKY) Başkanı Cenker Sencer, İl birincilikleri, Bölge birincilikleri ve Federasyon Kupası yarışlarında başarı göstererek Türkiye Şampiyonası’na Muğla, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Samsun, Balıkesir, Bursa, Antalya, Tekirdağ, Çanakkale, Adana, Hatay, Ankara, Isparta ve Bartın gibi illerin takımlarının katılacağını belirtti.

SİNOP’TA 7 GÜN SÜRE İLE 400 KİŞİYİ MİSAFİR EDİLECEK
Şampiyona dahilinde 200 sporcu, 40-50 antrenör, 30-40 yönetici, 20 hakem, 5 federasyon görevlisi ve 80-100 kadar veli ile yaklaşık 400 kişi ilimizde bir hafta süre ile misafir edilecek.

ŞAMPİYONANIN SİNOP’A VE KULÜPLERE KATKISI
Verilen bilgilerde, bu önemli şampiyonanın Sinop’a katkısının önemli ölçüde büyük olacağının vurgusu yapıldı. Yelken yetkililerinin verdiği bilgilerde, bu şampiyona ile öncelikle somut ekonomik katkı olarak,7 gün süresince 400 civarında misafirin ulaşım hariç konaklama, yeme içme ve alışveriş ile şehrimizde önemli bir harcama yapabilecekleri belirtildi. Yarışlar süresince veli ve yöneticiler için organize edilmesi planlanan çevre gezileri ve dağıtacak baskılı malzemeler ile ilimizin doğal, tarihi ve kültüre zenginliklerini oldukça seçkin bir gruba göstermiş ve önemli bir Turizm yatırımının yapılmış olduğu kaydedildi. Ayrıca, şampiyona için yapılması gereken cüzi altyapı yatırımları ile ilimiz Yelken sporu adına altyapı ve tesislerin gelişmesine katkıda bulunmuş olunacakken, sporcuların alışık oldukları kendi hava ve limanlarında yarışmasını sağlayarak daha iyi dereceler elde etme ihtimallerinin artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR
Açıklamasının sonunda, bu büyük organizasyonun altından Sinop adına yüz akı ile çıkabilmek adına desteklerini esirgemeyenlere teşekkürlerini sunduklarını belirten SKY Kulübü Başkanı Cenker Sencer, su sözleri kaydetti;  “Ana sponsorlarımız Sinop Valiliği’ne ve Sinop Belediye Başkanlığı’na, Kurumsal destek veren İl Özel İdaresine, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne, Kızılay Başkanlığına,  Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına, Liman Başkanlığına, GHSİM’ne, Sinop Belediyesi Halkla ilişkiler Başkanlığına, Hizmet desteği veren, Şen Pastanelerine, SKY Restaurant’a, Garden Cafe’ye, Karainci Kafe’ye, Teyzenin Yeri’ne, Gürbüz Şekerleme’ye, Ülgen Tekne Modellerine, Fiyord Tour’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Haber: Emrah GÜNEY

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI