OLUMSUZ HAVA ETKİLEMEDİ!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:40   Okunma Sayısı: 10178
Denizlerdeki yasağın sona erdiği 1 Eylül'den itibaren avlanmayı sürdüren Karadenizli balıkçılar, son günlerdeki olumsuz hava koşullarına rağmen bol miktarda avladıkları hamsi ve istavritle kıyıya dönüyor.

Hava sıcaklıklarının son günlerde düşüşe geçmesiyle yağışın da olduğu Sinop’ta önceki yıllara göre fazla miktarda avlanan hamsi, mezgit ve istavrit tezgahlarda ilgi görmeye devam ediyor. Günün erken saatlerinde tezgahlarını bol ve çeşitli balıklarla süsleyen balıkçılar, hamsinin kilogramını 10, mezgitin kilosunu da 25 ila 30 liradan satışa sunuyor. Balıkçılar, bol ve bereketli geçen hamsi avcılığında fiyatların zaman zaman değişkenlik gösterdiğini söyledi.

Karadeniz'de hamsi avcılığının bölgesel olarak devam ettiğini belirten Balıkçılar, "Sinop, Zonguldak, Hopa ve İstanbul’da avlanma sırasında balıkçılar da balığın gidiş yönüne doğru takip ediyor. Genel olarak baktığımızda sezon açılışından şu ana kadar iyi ve bereketli bir sezon geçiyor. Vatandaş doğal olarak fiyatların biraz daha aşağıda olmasını istiyor. İnşallah bu sezon beklentileri karşılayacaktır." ifadelerini kullandı.

Havaların soğuk ve yağışlı olmasına karşın satışlardan memnun olduklarını belirten balıkçı esnafı, insanların hamsiye ilgi gösterdiklerini belirterek; "Şu anda hava durumuna rağmen bir avlanma var ve hamsi satışı oluyor. Ayrıca istavrit, mezgit ve çinekop gibi çeşitlerde var. Hamsi 10, mezgit 25 – 30, palamudun kilogramını da 35 - 40 liradan satıyoruz" dediler.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI