Sinop'ta Gaziler Günü kutlandı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:53   Okunma Sayısı: 7370
Sinop’ta ‘19 Eylül Gaziler Günü’ düzenlenen çeşitli programlar ve ziyaretlerle kutlandı.

Vatan uğruna canlarını ortaya koydular, yağmur gibi yağan mermilere siper ettiler sinelerini. Kimi canından, kimi kolundan, kimi de bacağından oldu bu vatan için. Ölenler şehit oldu, kalanlarsa gazi… Kahramanlar ve aileleri yurt genelinde olduğu gibi Sinop’ta da unutulmadı. ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Sinop’ta çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı. Etkinlikler Cumartesi günü sabah saat 11:00’da Hükümet konağı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende Atatürk anıtına çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

 

Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, törende yaptığı konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek; “Bugün ‘19 Eylül Gaziler Günü’, tarihinde kurduğu tüm devletlerin baş komutanları gazi olan bu büyük millet, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Paşaya Sakarya zaferinin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesiyle gazi unvanının verildiği gün, yani bugün 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir” dedi.

 

Bu günün her yıl artan coşku ile kutlanacağını söyleyen Özgen; “Tüm dünya milletlerinin hayal dahi edemeyeceği duygulara sahip olan bu büyük millet, vatanı söz konusu olunca gaziliği kutsal sayar, gözünü kırpmadan canını seve seve verir, bu kararlığını Kurtuluş Savaşı’nda Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik alanlarında bizzat uygulamıştır” diye konuştu.

 

Gazilerimizin emsali görülmemiş mücadelelerin kahramanları olduğunu ifaden eden Özgen; “Onlar ki en kötü barışın en iyi savaştan daha iyi olduğunun bilinciyle,  kendilerine ihtiyaç duyulduğunda hiç çekinmeden cepheye koşmuşlar,  kanlarını akıtmaya canlarını vermeye hazır olmuşlardır. İçlerinden bazıları şehit olarak toprağa düşmüşler, sağ kalanlar vatan savunmasındaki görevlerine devam etmişlerdir. Milletimizin ve bu güzel vatanımızın geleceği için en büyük güvence olmuşlardır” şeklinde konuştu.

 

 “Geçmişte olduğu gibi gelecekte de vatanımızın herhangi bir parçası tehlikeye düştüğü zaman aynı bilinç ve aynı kararlılıkla kendilerini örnek alarak vatan savunmasına koşacak yeni nesiller görmek gazilerimiz için en büyük gurur kaynağıdır” diyen Özgen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gazilerimize devletimizin tanıdığı imkanların artarak devam etmesi en büyük dileğimizdir. Gazilerimizin en büyük mutluluğu milletimizin kendilerine gösterdiği sevgi ve saygıdır. Bu sevgi ve saygının gün geçtikçe artması gazilerimizi ayrıca mutlu etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın’ Yurt Sulh, Cihanda Sulh’ kendine şiar edilen bu büyük millet huzur ve esenliğin bozulmasına asla izin vermeyecektir. Bu vesile ile aziz şehitlerimize  ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize Allah’tan  rahmet diliyor, burada bulunan yurdumuzun ve dünyanın her yerinde yaşayan kahraman gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle selamlıyorum"

 

Öğrencilerin şiir okumasının ardından Vali Çetinkaya ve beraberindekiler, gazi ailelerini ziyaret etti. 

Hükümet Meydanı'ndaki töre Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen ile gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI