MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ SİNOP'TAN SESLENDİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:05   Okunma Sayısı: 7988
Seçim beyannamesini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün meydanlara indi. İlk mitingini Çankırı’da yapan Bahçeli, ardından Kastamonu ve Sinop’ta seçmenlerine seslendi.

Önce partisinin seçim beyannamesini açıkladı, ardından seçmeniyle buluştu. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli dün sahalara indi. MHP liderinin miting ajandasındaki ilk durak Çankırı’ydı. Ardından Kastamonu’da seçmeniyle buluşan Bahçeli dün akşam üzeri de Sinop’ta seçmenlerine seslendi. Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen mitingde konuşan
Bahçeli, başta AK Parti ve CHP seçmenleri olmak üzere diğer partili vatandaşlardan da oy isteyerek; “Gelin birlikte yürüyelim” dedi.

7 Haziran seçimlerinin tarihi önem taşındığı belirten MHP lideri Bahçeli; “Türk Milleti geleceğini oylayacaktır. 33 gün sonra ya huzur kazanacak, ya da hüsran ipi göğüsleyecektir. Sinap’a mal olmuş meşhur bir sözde anlamını bulduğu gibi ‘Buğday ile koyun, Kalanı oyundur. Yüz yüzden göz gözden utanıyorsa bu 7 Haziranda belli olacaktır. Tehditlere karşı milli şahlanış lazımdır. Sağır kulaklara, kör gözlere tutulmuş akıllara milli iradenin inisiyatif alması şarttır. İşbirlikçilere vicdanı izbeliğe dönmüşlere tek çare sandık , tek umut milletimizin vereceği hükümdür” dedi.

Bahçeli, “Dün doğruda buluştuk, düşmanı def ettik. Dün sadakatte sözleştik, işgali bitirdik. Dün şehit verdik, bedel ödedik cumhuriyeti kurduk. Artık sinsi oyunlar bitmelidir. Sinop’un beklemeye tahammülü kalmamıştır. Çünkü Türkiye tarihi bir kavşaktadır. Oyalanacak vakit yoktur” diye konuştu.

“Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve esaslarından yanayız”  diyen Bahçeli; “AKP ile en büyük gerilimi sizler yaşadınız. Her türlü senaryo uygulandı. Ama sağduyuyla sükunet korundu. Sandık başına gittiğinizde, hür iradenizle tertemiz vicdanınızla baş başa kalacaksınız. Yetti artık diyerek oyunuzu veriniz. MHP'ye vereceğiniz destekle, sadece demokratik hakkınızı kullanmayacaksınız, bölünmeye, alçaklığa, çürümüşlüğe dur diyeceksiniz. Yokluğa istismara, talana hayır diyeceksiniz. Yalnızca Sinop'un kaderine değil, Türkiye'nin geleceğine damganızı vuracaksınız”  şeklinde konuştu.

AK PARTİ VE CHP SEÇMENİNE SESLENDİ
Konuşmasında diğer parti seçmenleri de seslenen Devlet Bahçeli; “Sizler milli mücadele azmini taşıyorsunuz. Sivas Kongresi'ndeki kararlılığı sahipleniyorsunuz. Sinop Cumhuriyet'in kazanımlarını çarçur etmek için kuyruğa girenlere sırtını dönüyor. AKP'ye oy veren kardeşim. Türkiye kötüye gidiyor. AKP aldığı oyları kötüye kullanmıştır. AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için, geleceğin için, bu defa birlikte yürüyelim. CHP'ye oy veren kardeşlerim. Atatürk'ün kurduğu partinin geldiği noktayı gördünüz. Henüz tercihini yapmamış kardeşim. Boşuna zaman kaybetme. MHP, bil ki seninle, senin yanında. Gelin birlikte yürüyelim.  Kime oy vermişseniz verin, bu defa MHP ile yürüyün” ifadelerini kulandı.

“2 BİN 800 LİRA EMEKLİ DESTEK ÖDENEĞİ VERECEĞİZ”
Bahçeli, emeklilere mart ve eylül aylarında bin 400'er lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceklerini vaat etti.

Bahçeli, iktidar olmaları halinde asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracaklarını, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceklerini, evi olmayan ihtiyaç sahibi ailelere 250 lira kira yardımı yapacaklarını, büyükşehirlerde evi olmayan asgari ücretle geçinenlerin bin 750 lira almasını sağlayacaklarını, köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az bin 400 liraya yükselteceklerini, köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alanlara her ay 150 lira huzur hakkı vereceklerini dile getirdi.   

Bahçeli, "Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni iş yeri açtıysan 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi adına ödediğin sigorta primlerinin yarısı 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Şoför esnafımız duy sesimizi, aldığın yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız" diye konuştu.

"HER YIL 700 BİN İNSANA İŞ"
Üreten Ekonomi Programları ile her yıl 700 bin insana iş sağlayacaklarını vaat eden Bahçeli, yoksulların sorunlarını bitireceklerini, muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş vereceklerini, iş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira "Aile Desteği" adı altında ödeme yapacaklarını, 65 yaşını doldurmuşlara ödenen aylığı 300 liraya çıkaracaklarını, yaşlısına bakmakla yükümlü ailelere sosyal bakım yardımını helalinden vereceklerini, kamuya ait atıl arazilerle, büyük ya da küçükbaş hayvanları yoksullara istihdam amaçlı tahsis edeceklerini aktaran Bahçeli, evi olmayan muhtaç ailelere de  sosyal konut sağlayacaklarını ya da  250 lira kira yardımı yapacaklarını söyledi.

Haber: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI