KEŞKE TEKRAR GELSEN ATA'M

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:05   Okunma Sayısı: 12339

Sinop'ta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti ziyareti ve Harf İnkılabı'nın uygulanışının 91'inci yıl dönümü, çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlanacak.

15 Eylül 1928 tarihinde harf inkılabını Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 91. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler yarın saat 14:10 İskele Meydanı’nda Halk Oyunları Gösterisi ile başlayacak. Ardından Atatürk’ün Sinop’a gelişini temsil eden gemi sahilde bekleyen vatandaşlar tarafından karşılanacak. Buradan Hükümet Konağı Önü Atatürk Anıtı’na hareket edilecek. Buradaki program Valilik ve Belediye Başkanlığı Çelenklerinin Hükümet Konağı Önü Atatürk Anıtı’na Konulması, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Aziz Şehitlerimizin Manevi Huzurunda Saygı Duruşunda Bulunulması ve İstiklal Marşımız söylenerek şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam edecek. Adliye Sarayındaki Atatürk Müzesi ve Kütüphanesi ziyaretinin ardından program, Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Bahçesi Atatürk Anıtı Önünde Atatürk’ün Sinop’a Geliş Yıl Dönümü ve Harf İnkılabı Töreni ile sürecek.

Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Bahçesi’ndeki programda Atatürk’ün Hamalla konuşmasının canlandırılması ve  Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi  yapılacak.

Saat 17.00’de ise Sinop İskele Meydanı’nda SOLOTÜRK F-16 Ekibi Gösteri Uçuşu gerçekleştirecek.  Öte yandan hava koşullarının uygun olmaması halinde kutlama Programının Sinop Kültür Merkezinde yapılacağı belirtildi.

Sinop Valisi Köksal Şakalar da  15 Eylül Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 91. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Şakalar mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün  birçok medeniyete ev sahipliği yapan barış, kardeşlik ve hoşgörünün şehri Sinop’a gelişinin 91. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz” dedi.

Vali Şakalar, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni Türk alfabesinin esaslarına ait ilk dersi Sinop’ta vermiştir. Bu nedenle 15 Eylül tarihi Sinop için özel bir anlam ve önem taşımaktadır.  Her türlü zorluk ve imkansızlıklara rağmen büyük mücadeleler sonucunda kurulup bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti, gösterilen hedefler doğrultusunda büyümekte ve yükselmektedir.  Dün olduğu gibi bugünde, atalarımızın bize emanet ettiği bu cennet yurda sahip çıkarak milli iradenin, demokrasinin, milli ve manevi  değerlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Sinop’a gelişinin 91. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin  kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI