NÜKLEER'İ FETÖ MÜ ENGELLİYOR?

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:17   Okunma Sayısı: 6159
Türkiye’nin enerji stratejileri ve alternatif enerji kaynakları üzerine gazetemizin soruların cevaplayan enerji kaynakları uzmanı Dr. Yener Topçuoğlu, uluslararası çevre örgütlerinin, bilinçli ve yıkıcı bir propaganda ile Türkiye’nin nükleer enerji hamlesini engellemeye çalıştıklarını kaydetti. Topçuoğlu şu bilgileri verdi: “Nükleer enerji, çevre hassasiyetiyle güvenilir, ucuz, sürdürülebilir ve erişilebilir bir enerji kaynağıdır.

Küresel ısınmaya karşı önemli bir tedbirdir. Paris, Londra ve New York gibi dünyanın en önemli turizm ve yerleşim merkezlerinin yanı başında nükleer santraller mevcut iken, Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri için Türkiye’nin başına çorap örmek, halkı hükümete karşı kışkırtmak istiyorlar. Bunu denediler. Hatırlayın; ‘Gezici’ ekibin talepleri arasında Türkiye’nin enerji hamlesinin engellenmesi de vardı. Dünyanın değişik bölgelerinde Nükleer santrallerin kurulu olduğu çevrede yerleşim ile birlikte, tarım, balıkçılık ve turizm yapılabilirken, FETÖ terör örgütünün propagandası ile nükleer enerji yatırımlarında bir dönem tereddüt yaşandı. 

3’ÜNCÜ NÜKLEER SANTRAL İNŞASINA BAŞLANACAK
Türkiye etkin yönetim vizyonu ile nükleer enerji konusunda tarihi adımlar atmıştır ve atmaya devam edecektir. 2023 yılında Akkuyu Nükleer Santralinin ilk ünitesi işletmeye alınırken, 2025 yılında da ise Sinop nükleer güç santralinin devreye alınması kararlaştırılmıştır. 2023 yılında ise 3’üncü nükleer santralin inşasına başlanacaktır.”

Kaynak: Yeni Akit

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI