Boyabatlı Çanakkale Şehidi Ömeroğlu Mustafa Destanı Yürüyüşü

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:18   Okunma Sayısı: 5946
Boyabat ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü kapsamında kağnı arabaları ve askerlerle yürüyüş yapılarak vatandaşlara Boyabatlı Çanakkale Şehidi Ömeroğlu Mustafa Destanı dağıtıldı.

Boyabat ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü kapsamında kağnı arabaları, temsili askerler ve Hangar Sanat oyuncuları İnönü İlkkoku önünden başlayarak İlçe Kaymakamlığı bahçesine kadar yürüyüş yapılarak vatandaşlara Boyabatlı Çanakkale Şehidi Ömeroğlu Mustafa Destanı dağıtıldı.

Yürüyüş önünde 57. Alay 3. Bölüğü Gönüllü Birlik Komutanını canlandıran Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı askeri üniformasıyla Kaymakamlık Bahçesindeki Atatürk Büstü önünde İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'a tekmil vererek Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Başkan Çakıcı yaptığı açıklamada "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir. Çanakkale Zaferi tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Milletimiz Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimiz böylelikle Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir. Şehitlerimizi anma gününün bizim için Boyabat için ayrı bir önemi vardır. Çünkü Boyabatlı Şehit Ömeroğlu Mustafa gibi nice kahraman bu topraklardan çıkmıştır. Bu toprakların yetiştirdiği 737 vatan evladı kurtuluş mücadelesinde kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapmıştır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, yaşayan gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI