TEK İSTEDİĞİMİZ TOPRAĞIMIZA EV YAPMAK

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:24   Okunma Sayısı: 7091
Boyabat’ın Marufalınca Köyünde ikamet eden Satılmış(66) ve Yeter Baykal (67) çifti, sokakta kalma korkusuyla yaşıyor. Geçici olarak köy okulunda kalan yaşlı çift, köye ev yapmak istediklerini ancak muhtarın buna engel olduğunu iddia ettiler.

Sinop’un Boyabat ilçesi Marufalınca köyünde ikamet eden Satılmış ve Yeter Baykal çifti, köy muhtarıyla mahkemelik oldu. Gazetemize gelerek yetkililerden yardım isteyen yaşlı çift köye ev yapmak istediklerini ancak buna muhtarın engel olduğunu iddia ettiler. Köy muhtarıyla mahkemelik olduklarını belirten Satılmış Baykal; “Ben emekliyim. Çocuklarımı da evlendirdim. Bundan sonra köyde yaşamaya karar verdim. Nihayetinde köyüme ve kendi tapulu yerime ev yamak istedim. Ev yapmak istediğim yere yol yok. Yol açtırmak istedik. Yol geçecek yerde muhtarın tarlasından geçiyor. Mahkemelik olduk muhtarla. Mahkemeyi kazandık. Mahkemeden bize izin çıktı. Bütün marslarını da karşıladık. Muhtar temyize gitti. Senelerdir bizi uğraştırıyor. Sürekli bize engel oluyor. Size buraya ev yatırmam diyor. Sürekli bize engel oluyor. Şimdi geçici olarak bu köy okulunda kalıyoruz. Mecburiyetten kalıyoruz. Tuvaleti desen dışarda. Seyyar tuvalet üstelik” dedi.

Tek isteklerinin köye ev yapmak olduğunu kaydeden Yeter Baykal ise, “Madem bizi oyalıyor, o zaman köy okulunda kalmamıza müsaade etsin. Şimdi bir tebligat göndermiş. Okulu boşaltın diyor. Biz ne yapacağız. Nerede kalacağız. Muhtar dediğin engel olmaz, yol gösterir. Lütfen sesimizi yetkililer duysun” diyerek dert yandı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI