“Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi” Değerlendirme Toplantısı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:44   Okunma Sayısı: 6730
Karadeniz’de kıyı alanlarını dengeli ve etkili kullanarak, bütünleşik kıyı alanları yönetimi uygulamalarını oluşturmaya yönelik hazırlanan “Karadeniz Havzası 2007-2013” ortak operasyonal programı “Karadeniz Bölgesinde Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetiminin Geliştirilmesi” toplantısı dün gerçekleştirildi.

Sinop İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulan “AB Proje Koordinasyon Merkezi” tarafından Valilik toplantı Salonunda yapılan değerlendirmede Sinop AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ümit Aydın tarafından bir sunum yapıldı.

Projenin amacı hakkında katılımcılara bilgi veren Aydın; “Projenin amacı, bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi uygulamasının, her ülkenin kendi mevzuatını da göz önünde bulundurmak suretiyle, katılımcı ülkelerin farklı bölgelerinde, her türlü yasal mevzuatın ve potansiyel engellerin üstesinden gelerek AB standartları seviyesine çıkartılmasıdır. Bu projeyle hedef ülkeler olan Bulgaristan, Moldova, Romanya, Türkiye ve Ukrayna’da Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi sürecinin gerçek durumu üzerine bütünlüklü ve kapsayıcı bir rapor sunmak amaçlanmıştır.” dedi.

Projenin bir çıktısı olarak hazırlanan 4 kitaptan oluşan set hakkında da değerlendirmede bulunan Ümit Aydın; bu setin Bütünleşik Kıyı Alanları konusunda Karadeniz’de önemli bir rehber olacağını belirtti.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI