Oldu mu ya, şimdi?

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:06   Okunma Sayısı: 9113
Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi, 2 yıl tadilattan sonra 6 ay kadar önce yeniden hizmete girmişti. Kitapların sergilendiği raflar hep özel yapılmış, üstlerinde nadide çini vazolar var. Her biri tek tek yapılmış. Koltuklara herkes bayılıyor. Masalar deseniz ona keza. Üstlerinde satranç ve tavlada oynanabilecek bölümler var. Kitapları gördükçe mutluluğumuz nasıl arttı inanamazsınız. Sanki eski dostlarla tekrar karşılaşmışız gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

Girişte enteresan bir makine var, kitap temizleme makinesiymiş. İlk kez gördük, içine kitabı koyup düğmesine bastığınızda,  kitapta ki tüm mikropları temizliyor ve mis gibide koku veriyor. Elinize kitabı aldığınızda ilk siz okuyormuşsunuz izlenimi oluşuyor. Çocuk bölümü deseniz bir harika. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Kütüphane olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli bir bina. Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Türkiye’nin ilk kütüphanelerinden biri olarak 9 Ekim 1924 tarihinde hizmetine başlamış.

İşte bu denli önemli binanın balkonuna kurutmak için asılan halıları görünce insanın "Oldu mu ya, şimdi?" demekten başka şeyler de aklından geçiyor. Üstelik apartmanlarda bile halı kilim kurutmak, silkelemek yasakken. Ne dersiniz ey yetkililer, ilgililer.. Bu çirkinlik reva mı bizlere? Gazeteler, "Tarihi Rıza Nur Kütüphanesi yeni yüzüyle hizmete girdi" derken anlatmak istediği bu muydu acaba?!

Fotoğraf: Şevki Yıldırım

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI