1500 ÖĞRENCiNiN MEZUNiYET SEViNCi

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:30   Okunma Sayısı: 3037
2022-2023 Akademik Yılında Sinop Üniversitesinden başarıyla mezun olan binlerce öğrenci kep atma heyecanını aileleriyle birlikte yaşadı. Sinop Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreninde, yaklaşık 1500 öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı. Sinop Üniversitesi Spor Kompleksinde gerçekleştirilen törene; Valiliği temsilen Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Hülya Turan, Fakülte Dekanları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Kurum Amirleri, Akademik ve İdari personel ile mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler ve aileleri katıldı. 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, geçit töreni ile başladı. Geçiş esnasında katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere eşlik ettiler. Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” diyerek tüm katılımcıları selamladı.

6 ŞUBAT DEPREMİNDE KAYBETTİĞİMİZ ÖĞRENCİLER ANILDI Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın depremde kaybettiğimiz öğrencilerimiz ve aileleri için “Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız depremde vefat eden vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize rahmet, şifa bekleyen yaralılara acil şifalar diliyor, benzeri felaketlerden milletimizi ve memleketimizi koruması için Yüce Allah’a niyaz ediyorum. Maalesef Üniversitemiz öğrencilerinden de beş şehidimiz var! Şehitlerimiz Durağan M.Y.O.’dan Cemre Yıldızer’e, Ayancık M.Y.O.’dan Ahmet Hakan Kandil’e, Spor Bilimleri Fakültesi’nden Gülcan Cansu Erciyas’a, İlahiyat Fakültesi’nden Emine Uyar’a ve Eğitim Fakültesi’nden Mustafa Yetkin Narin’e rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi. “HER ORTAMDA DÜRÜST OLUN VE DÜRÜST OLARAK ANILIN” Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın konuşmasının devamında mezun öğrencilere “Mükemmelliğin sonu yoktur, iyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli vardır. Önemli olan insanın yaptığı işi en iyi şekilde yapma gayreti içinde olmasıdır. Bu dünyada bırakacağınız en büyük miras, dürüstlük olmalıdır. Her ortamda dürüst olun ve dürüst olarak anılın” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın ardından Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik bölümlerinden mezun öğrenciler Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Özcan rehberliğinde “Öğretmenlik Andını”, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Mezunları Doç. Dr. İbrahim Demirci öncülüğünde “Meslek Andını” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunları Dr. Öğr. Üyesi Derya Şahin öncülüğünde “Hemşirelik Andını” okudu. ‘HER GÜZEL ŞEYİN BİR SONU VARMIŞ’ Programın devamında tüm öğrenciler adına konuşma yapan 2022-2023 Akademik Yılı üniversite birincisi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Nur Şahin, “Sınav dönemlerinde yaşadığım kaygı, yerini tebessüme bıraktı. İçimde en mutlu şehrin üniversitesinden ayrılmanın hüznü var. Bu süreçte yanımda olan aileme teşekkür ederim. Geleceğe güvenle adım atmama yardımcı olan üniversite hocalarıma minnettarım. Derslerinizi çok özleyeceğim. Her güzel şeyin bir sonu varmış. Bütün üniversite arkadaşlarımın mezuniyetlerini tebrik ederim” ifadelerini kullandı. Programda 2022-2023 Akademik Yıllında dereceye giren öğrenciler başarı belgelerini ve plaketlerini protokol üyelerimizin elinden aldı. Tören sonunda öğrenciler, hep birlikte gerçekleştirilen geri sayımın ardından keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadı.H

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI