O ŞİRKET'TEN 'YURT' CEVABI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:41   Okunma Sayısı: 7443
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın, geçtiğimiz günlerde kayyım ataması yapılan şirketler grubuna ait olan yurt binası ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya karşılık, şirketten cevap geldi.

Sinop Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen basın toplantısında gazetemizin yönelttiği ‘Sinop’ta geçtiğimiz günlerde bir şirkete atanan kayyım sonrasında yönetimi devlete devredilen yurt ile üniversite olarak ilgileniyor musunuz’ sorusuna, “Sinop Valiliği de bu hassas yurt konusu ile ilgilendiklerini söyledi. Zaten buranın ruhsatında bir sıkıntı olmuş. Valilik, bu noktadan yola çıkarak, bu yurdun önce ruhsatının düşürülerek Valilik uhdesine alınacağını, bu aşamadan sonra bizim ihtiyacımıza cevap verilebileceğini söyledi. Konu gündemde” cevabı ile burasının üniversite bünyesine katılacağının sinyalini vermişti.

İşte Rektör Dalgın’ın gazetemizin sorusu üzerine yaptığı bu açıklama ile ilgili olarak, Okyanus Eğitim Dağıtım ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Musa Yücel, ortakları Muharrem Uzal ve Hamdi Özdemir cevap verdi.

TEKZİP ETMESİNİ BEKLEDİK
Okyanus Eğitim Dağıtım ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu ve ortakları tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yurt binası ile ilgili verdiği demecin günlerdir tekzip edilmesi için beklenildiği belirtilerek; “14 Mart 2016 tarihinde kayyum atamasından sadece 4 gün sonra 18 Mart 2016 tarihinde Sinop Üniversitesi Rektörü Sayın Nihat Dalgın’ın yerel basında çıkan açıklamaları için günlerce tekzip etmesi beklenmiş, ancak kendisinden herhangi bir açıklama gelmemiştir” denildi.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA
Şirketler Grubu’nun yaptığı açıklamada, o günkü basın toplantısında gazetemizin rektör Dalgın’a yönelttiği soru ve Dalgın’ın verdiği cevap hatırlatılarak Üniversite Rektör Dalgın’ın talihsizce bir açıklama yaptığı iddia edildiği vurgulanarak “Rektör talihsizce hezeyan dolu, hukuka aykırı, alenen suç olan açıklamalar yapmıştır. Konu ile ilgili herhangi bir dava veya soruşturma yokken, en azından bizlere ulaşmış konu ile ilgili adli bir süreç söz konusu değilken Sayın Rektör’ün haddini aşıp bu açıklamaları yapmasını esefle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

REKTÖR’E SORUYORUZ
Şirket’in yaptığı açıklama ile, rektör Dalgın’a şu sorular soruldu;
Siz hangi cüretle kimin malını kime pazarlıyorsunuz?
Bu beyanlarınızla çıkar amacı güderek kime hangi mesajı veriyorsunuz? Lütfen haddinizi biliniz.
Gidip Üniversiteniz ile ilgili akademik çalışmaları takip ediniz ve asli vazifenizi yapınız.
Öğrenci ve personelinizin huzuru için, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha donanımlı yetişmesi için çalışınız.
Sinop’umuza Üniversiteniz ile ilgili ulusal ve uluslararası başarılar kazandırmak amaçlı akademik çalışmalar yapınız.
Sayın Rektör! Siz bu asılsız ve yersiz açıklamalarınızla kimlere hangi mesajı vermeye çalışıyorsunuz?

DAVA AÇACAĞIZ
Okyanus Şirketler Grubu’nun basın bildirisi, şu şekilde sonlandırıldı; “Konu ile ilgili sizlerin huzurunda suç duyurusunda bulunuyor, Sayın Rektör ve diğer muhataplara maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı saygıyla kamuoyuna arz ediyoruz.”

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI