İHALE İLANI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:06   Okunma Sayısı: 6085
T.C. SİNOP İCRA DAİRESİ 2018/135 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN

TAPU KAYDI Sinop Merkez İlçe Kefevi Mahallesi 228 Ada 188 Parselde yüzölçümü 431,00 M2  zemin tipi “Kat Mülkiyeti" ana taşınmaz niteliği "1 zemin üstü 5 katlı betonarme bina ve arsa” olan taşınmazın “4/54 Arsa Paylı Dördüncü Katta 8 No.lu Bağımsız Bölüm" bağımsız bölüm niteliği “Mesken” kayıt durumu “Aktif’ olan taşınmaz “Tam” hisse ile “Melda KÖKDEMİR-Hasan Ulvi kızı” adına kayıtlıdır.

İMAR DURUMU :“Belediye sınırları içinde kalmakta olup; 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “Ayrık Nizam 6 kat" TAKS:0,30-KAKS: 1,80 yapılaşma koşullarına sahip, “Konut + Ticaret alanına" sahiptir.” Belediye sınırları içinde olan taşınmazın vasfı “Arsa” olup her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Yol seviyesi altında 2 üstünde 6 kat olmak üzere toplam 8 katlı binada 12 daire 1.228,00 m2 4 dükkan 143,00 m2 toplam 16 bağımsız bölümde 1.371,00 m2 inşaat için S. S. Kozluk Konut Yapı Kooperatifi adına 27.03.2009 tarihinde 201/35 sayı ile düzenlenmiş yapı kullanma izni bulunmaktadır.

Kullanım amacı “mesken” olan bağımsız bölümün inşaat ruhsatı ve iskandaki alanı 100,00 m2 dir. Değerlemede projeden hesaplanan alan 105,00 m2 üzerinden değerleme yapılmıştır. Betonarme binanın inşaat ruhsatına göre yaşı 22 ve yapı sınıfı 3B’dir.

KONUMU ÖZELLİKLERİ VE ÇEVRESİ ;Hükümet Meydanını Okullar Caddesine bağlayan Derviş Sarabil Caddesinin başlangıcında Hükümet Meydanı Kefevi Camii ve hemen yanında Etnografya Müzesi, binanın hemen yanındaki binada PTT Kargo ile devamında Kemalettin Sami Spor Salonu bulunmaktadır. Dinlenme ve gezi alanları ve önünde denizi ile Aşıklara 4-500 mt. mesafededir. Binaya şehiriçi dolmuşlarla ulaşım mümkündür. Sosyo ekonomik seviye orta-üst seviyelerdedir.

GAYRİMENKULUN TANIMI ; Adres, Kefevi Mahalle Derviş Sarabil Caddesi No: 12/8’dir. İşlek bir cadde üzerinde, köşebaşı parselde bulunan ve bu caddeden girişi olan binada, girişe göre sol tarafta, en üstün iki kat altındaki 8 no.lu meskendir. Belediyede görülen tasdikli projesinde; girişi zemin kattaki dükkanların arasından olan ve en üst katta yola göre sol tarafta bulunan 8 no.lu dairenin girişinin açıldığı holün sol tarafında yol cephesinde, salon ve hemen yanında köşede plastik doğrama ve camla kapatılmış balkonu bulunan mutfak ve yan cephede çalışma odası bulunmaktadır. Arka cephede birinin köşesinde balkonu olan 2 yatak odası ile koridorda tuvalet lavabo bir arada bulunmaktadır.

Tasdikli projesinde salon (17,10 m2) yatak odaları (8,51 + 19,05+9,00 m2) mutfak (10,81 m2) tuvalet lavabo ve banyo (5,25 m2) balkonlar (7,70+1,90 m2) ve hol (3,40+5,46 m2) olmak üzere toplam kullanım alanı 88,18 m2 değerlemeye tabi inşaat alanı 105,00 m2olarak alınmıştır. Yerinde yapılan incelemelerde, binanın dış görünüşünün projesine uygun olduğu, ancak çatı katındaki dubleks dairenin terasının kapatılmış ve mesken olarak kullanıldığı görülmüştür.

Mesken olarak kullanılmakta olan günümüz standartlarında bakımlı dairede, döşemeler laminat, duvarlar saten alçı boya, tavan kartonpiyer, oda kapıları dolgulu ve ıslak zeminlerin döşemeleri ve

• •

duvarları tavana kadar seramik kaplıdır. On ve arka balkon plastik doğrama ve camla kapatılmıştır.

Bina girişi ve içindeki merdiven basamakları mermer, bina giriş kapısı alüminyum, merdiven korkulukları demirdir.

Dış cephe boyası ve çatısı mevcut binanın doğramaları PVC bina, asansörlü ve kaloriferlidir. Yoldan düzayak bağlantısı, bina ve dükkan girişleri ön bahçeden olan binanın sol yan tarafındaki açılmamış yol tarafında, girişin altında 2 kat daha bulunduğu görülmektedir.

Kıymeti           : 204.000,00 TL KDV Oranı : %\

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında bulunduğu şekilde,

  1. Satış Günü               : 11/12/2018 günü 14:00- 14:10 arası
  2. Satış Günü .               : 08/01/2019 günü 14:00 - 14:10 arası

Satış Yeri                     : Meydankapı Mahallesi İskele Caddesi No:4 İç Kapı No; 6- Giriş Sağdan

2. Oda İcra Müdürlüğü Mezat Salonu Merkez Sinop

Satış şartları

  1. ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden,

artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

  1. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
  2. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

t •

  1. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
  2. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
  3. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/135 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 11/10/2018

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI