SİNOP'TAN 9 PROJEYE KIRSAL KALKINMA DESTEĞİ VERİLDİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:23   Okunma Sayısı: 7482
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Sinop’tan hibe almaya hak kazanan 9 proje için imzalar atıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında ilimizde destek alamaya 9 proje için hibe sözleşmesi imzalandı. Toplam değeri 9 milyon TL olan projelerin yüzde 50’si Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanacak. 9 projeden 6 proje sahibi ile İl Müdürlü arasında hibe sözleşmeleri imzalandı. İmzalanan projeler arasında Kırsal Turizm Yatırımlarından Merkez İlçe Ordu ve Bektaşağa köylerinde otel yapımı, Boyabat İlçesinde Büyükbaş Besicilik Projesi, Saraydüzü İlçesinde Çeltik Kurutma Tesisi ile yine Merkez İlçede Balık İşleme ve Depolama tesisi yapımı bulunuyor. Projelerin toplam tutarının yaklaşık 9 milyon TL olduğu ve tesislerin tamamlanmasının ardından yatırımcılara 4-4,5 milyon tutarında hibe ödemesi yapılacağı belirtildi.

Projelerin imza töreninde konuşan İl Müdürü Şahin Değirmen; Kırsal Kalkınma Yatırımlarında 2017 yılı 11. Etapta kabul edilen 5 projeden 3 projenin devam ettiğini, 2018 yılı 12. Etapta imzalanan 6 proje olmak üzere her etap sonunda 11 projenin hayata geçirilmesi ile İlimiz tarımsal sanayinin gelişmesine yönelik 12.500.000,00 TL yatırım yapılacağını söyledi. Değirmen, bu yatırımlarla üretimde verimliliğin ve kalitenin artacağını, projelerin istihdama önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek yatırımların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti ve sözleşme imzalayan yatırımcılara başarı temennisinde bulundu.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI