Tehlikeli yıkım

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:31   Okunma Sayısı: 9902
Yıkıldı, yıkılacak, yıkılıyor derken mahkeme kararıyla yıkımına başlanan Melia Kasım Otelinde yıkım işleminin can güvenliğini hiçe sayarak tehlikeli bir şekilde başlaması yeni bir gündem yarattı.

Sinop Belediyesi'nin yıkımı gerçekleştirilecek yapı çevresinde konuşlanan yiyecek içecek mekanları ve tekel büfesine mekanları boşaltmalarını yazılı olarak tebliğ ettiğini belirtmesine rağmen oraların boşaltılmadan yıkımın başlaması başlı başına bir tehlike oluştururken, yıkım ekibinin de hiçbir güvenliği olmadan yıkıma girişmeleri görenlerin şaşkın bakışları arasında gerçekleştiriliyor.

Yapı kenarında konuşlanan ve yıkım sırasındaki her türlü tehlikeyi göze alarak mekanlarını boşaltmamakta direnen işyerlerinin yaz sezonunda burada iş yapamayacak olma kaygısı taşıdıkları ifade edilirken, Başkan Baki Ergül, "Biz oraların güvenlik açısından boşaltılmasını istedik. Yıkım sonrasında hasar görmeyecek ve çalışabilecek olan yerler işletmelerine devam edebilecek dedik" sözlerine karşın, orada bulunan işletme sahiplerinin 'Biz boşaltırsak, buralar da yıkılır' endişesini taşıdıkları dile getiriliyor.

Vezirköprü'den gelen yıkım ekibi elemanları, "Yıkım işleri bizden sorulur. Biz böyle nice yerler yıktık. Hayırlısıyla burayı da hiçbir sorunla karşılaşmadan yıkacağız" derken can güvenliğini hiçe sayan uygulamaları da yürek hoplatıyor.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI