'VERGİ BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞTA AŞILANMALI'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:17   Okunma Sayısı: 5813
Sinop’ta Vergi Haftası kapsamında Hükümet Meydanı’nda tören düzenlendi. Defterdar Naci Günaydın, burada yaptığı konuşmada, insanlara vergi bilincinin çok daha küçük yaşlarda anlatılması gerektiğini söyledi.

29. Vergi Haftası, Sinop’ta törenle kutlandı. İlimizde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

VERGİNİN ÖNEMİ ANLATILACAK
Burada gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Defterdar Naci Günaydın, verginin önemine değindi. İlk olarak 1990 yılında kutlanmaya başlanan Vergi Haftası’nın bu yıl da 29.sunu kutladıklarını belirten Günaydın; Vergi Haftası programı 26 Şubat-04 Mart tarihler arasında 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu hafta süresince verginin önemi ve kalkınmaya olan etkilerinin anlatılması, Gönüllü Vergi Uyumunun sağlanması ve aynı zamanda, Toplumda Vergi Bilincinin oluşturmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir” dedi.

OKULLARDA VERGİ KONULU DERSLER ANLATILACAK
Günaydın, "Ağaç yaşken eğilir" atasözü esas alınarak Gelir İdaresi Başkanlığınca Vergi bilincinin çok daha küçük yaşlarda anlatılmasının önemli olduğunu vurgulayarak; “Bu düşünce ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak çeşitli okullarımızda Vergi konulu dersler anlatılacak ve aynı zamanda öğrencilerimizin Defterdarlığımızı ziyaretleri sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

KAYIT DIŞILIK İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Başta, eğitim, sağlık, çevre, kültür, güvenlik ve savunma hizmetleri ile diğer bir çok kamu giderlerinin en temel finansman kaynağını vergilerin oluşturduğuna dikkat çeken Naci Günaydın; 2018 yılı Bütçesi Kanunu hedeflerine bakıldığında Devlet Gelirlerinin %89'u Vergi Gelirlerinden oluşmaktadır. Ülkemizin kalkınmasında Verginin ne denli önemli olduğu son derece açıktır. Kamu Mâliyesinde ve Piyasa ekonomisinde kabul görmeyen Haksız Rekabetin önlenmesi amacıyla Kayıt Dışılıkla mücadelemiz devam edecektir. Vergi ve belge düzenlemeyen her mükellef; Kayıt dışı ekonominin bir parçası haline gelmekte ve diğer uyumlu mükellefler açısından haksız rekabete yol açmaktadır” dedi.

MÜKELLEFLERİMİZE KANUNLAR ÖLÇÜSÜNDE YARDIMCI OLUNACAK
Kayıt Dışı verginin önlenmesi amacıyla geçen yıllarda olduğu üzere, diğer kurumlarla birlikte koordineli olarak, denetimlere devam edileceğini ifade eden Günaydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Maliye Teşkilatı olarak görevimiz, belge düzeninin sürekliliğini sağlamaktır. Mükelleflerimizden beklentimiz ise, her ticari işlem sonunda belge düzenine riayet etmeleridir. Geçmiş yıllarda olduğu üzere, mükelleflerimize kanunlar ölçüsünde yardımcı olmak, vergisel kolaylıklardan yararlanmaları hususunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

GELECEĞİMİZ İÇİN VERGİLERİMİZİ ZAMANINDA VERMELİYİZ
“Bugün elde edilen kamu kaynaklan geleceğin inşaası içindir. Gençlerimiz ve çocuklarımızı seviyorsak, onlara gelecekte daha iyi bir eğitim, sağlık ve yaşam alanları yaratmak istiyorsak, Vergilerimizi zamanında vermeliyiz.”

Öte yandan, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, 29. Vergi Haftası  dolayısıyla, Defterdarlık personeli ile birlikte Sinop Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.
 
29. Vergi Haftası  kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Defterdar Naci Günaydın, gerçekleştirilen etkinlikler hakkında Vali Hasan İpek’e bilgiler sundu.
 
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Hasan İpek, tüm Defterdarlık personelinin vergi haftasını kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI