Öğrencilerden 'Dünya Tiyatro Günü' Yürüyüşü

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:22   Okunma Sayısı: 5651
Sinop Üniversitesi Tiyatro Kulübü üyesi gençler gerçekleştirdikleri yürüyüş etkinliği ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı.

Sinop Üniversitesi Tiyatro Kulübü üyeleri 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nün  anlam ve önemini anlatmak amacıyla İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.
Ellerinde taşıdıkları ve üzerlerinde ‘Tiyatrosuz bir toplum yeni doğmuş bir çocuk sayılır, Tiyatro ben değil biz olmaktır, Tiyatro toplumu aydınlatır’ yazılı dövizlerle meydanda toplanan gençler  tiyatronun önemine dikkat çektiler.  Grup adına basın açıklaması yapan Kulüp Başkanı Yasemin Aydoğdu, tiyatronun insanlar için bir yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini söyledi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde seslerini duyurmak istediklerini ifade eden Aydoğdu, “Bu özel günde tiyatronun anlam ve önemine dikkat çekmek istedik. Artık ülkemizde insanlarda tiyatro bilinci oluşmalı ve bir yaşam biçimi haline gelmelidir. Biz de bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Kulüp üyelerimizle birlikte tiyatroyla ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Yaptığımız etkinlikle biraz olsun insanlarımızın dikkati çekmeyi başardıysak ne mutlu bize. Şunu iyi anlamak lazım, tiyatro iyi bir şeydir. İzlemesi de oynaması da zevkli ve bir kadar eğlencelidir. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'müz kutlu olsun." Dedi


 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI