CHP SİNOP'TA YENİ İL BAŞKANINI SEÇTİ

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2023, Pazartesi - 10:47   Okunma Sayısı: 640096
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 38. Olağan Sinop İl Kongresi yapıldı. 187 geçerli oyun 118’ini alan Avukat Aykut Cem Yalçınkaya CHP'nin yeni il başkanı oldu.

38'inci Olağan Sinop İl Kongresi dün yoğun katılımla gerçekleşti. Sebahattin Ali Kültür Merkezi’nde yapılan ve İnan Savaş Yüksel’in aday olmadığı kongrede, Avukat Aykut Cem Yalçınkaya ile Tunay Topal’ın listeleri yarıştı. Yalçınkaya mavi, Topal ise beyaz liste ile delegelerin oylarına talip oldu. Yapılan oylama sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Kongresi’nde İl Başkanlığı yarışını Avukat Aykut Cem Yalçınkaya kazandı. 194 delegenin 190’ı seçime katılım gösterdi.  3 oyun geçersiz sayıldığı kongrede Avukat Aykut Cem Yalçınkaya 118, Tunay Topal ise 69 oy aldı.

Seçimin ardından tebrikleri kabul eden CHP’nin yeni Sinop İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Burada güzel bir kongre yaptık, adeta bir demokrasi şöleni oldu. Tunay kardeşim ile beraber çocukluğumdan beri arkadaş olduğum bir rakibimle yarıştım. Biz yine bugün itibariyle aynı parti altında aynı hedef doğrultusunda beraber çalışacak iki yakın arkadaşız. Bu mesajı özellikle vermek istiyoruz. Biz beraber birbirimize karşı kongrede kazanmak için gösterdiğimiz bu mücadelemizi artık yerel seçimlere taşıyacağız ve Sinop’ta birinci parti olmak için hep beraber gereğini yapacağız, bu konuda tüm Cumhuriyet Halk Partililerin içi rahat olsun. Partimiz bugünden itibaren de seçim çalışmalarına resmi olarak start vermiştir. Kongremize katılan, desteklerini belirten, diğer adayımızı kardeşimizi de destekleyen tüm delegelerimize ve burada olamayıp kalpleri bizlerle beraber Cumhuriyet Halk Partisi ile olan herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin sonucunun partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Hülya NALLIOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI