KÜLTÜR VE TURİZM KENTİ SİNOP 1,5 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2024, Pazartesi - 10:13   Okunma Sayısı: 543
Karadeniz Bölgesi’nin gözde turizm merkezlerinden Sinop, 2023 yılında 1 buçuk milyon yerli ve yabancı turisti ağırladı. Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla turistlerin gözdesi olan kentin bu yılki hedefi 2 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yapmak.

Tarihi, kültürel unsurları ve doğal güzelliğiyle her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Karadeniz Bölgesi’nin gözde turizm kenti Sinop, 2023 yılında 1 buçuk milyon yerli ve yabancı turisti ağırladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Sinop olarak ziyaretçi sayısı hedeflerini her yıl artırdıklarını söyledi.

Elde ettikleri verilere göre 2023 yılında 1,5 milyon ziyaretçiyi kentte ağırladıklarına dikkati çeken Süren, bu rakamın büyük çoğunluğunu günübirlik gelenlerin oluşturduğunu belirtti. Süren, “Alternatif turizm kaynakları bakımından dört mevsim turizm çeşitliliğine sahip olan ilimiz her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttırmakta. Bu yılda beklentilerin üzerinde bir rakamla 1,5 milyon turist hedefini fazlasıyla yakaladık Tabi konaklama tesislerimizde sayı sınırlı olduğu için özellikle günü birlik ziyaretçi bakımından oldukça yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor ilimiz. Başta Tarihi Cezaevi ve Müzesi olmak üzere tarihi ve kültürel mekanlarımız, Hamsilos Koyumuz, Erfelek Tatlıca Şelalelerimiz ziyaretçilerimizin en şok tercih ettiği noktaların başında geliyor. İlimiz doğa turizmi ve deniz turizmi açısından da önemli bir destinasyona sahip. Bu alternatif turizm kaynakları bakımından 4 mevsim turizm çeşitliliğini yoğun bir ziyaretçiyle kapatmış olduk. 2024 yılı hedefimiz ise 2 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlamak” dedi.

Sinop, kruvaziyer turizminin de önemli durakları arasında yer alıyor. 2023 yılında 15 kruvaziyer seferiyle kente yaklaşık 15 bin turist deniz yoluyla geldi.

 

Editör: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI