MEMLEKET HASRETİ ÇEKENLER FESTİVALLERDE BULUŞUYOR.

Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2024, Pazartesi - 12:58   Okunma Sayısı: 943
Sinop ili Dikmen İlçesi Yaykın Köyü Derneği (YAYDER) tarafından bu yıl 23.sü düzenlenen piknikte memleket özlemi çekenler köyde bir araya geldi.

İstanbul’da faaliyet gösteren Sinop ili Dikmen İlçesi Yaykın Köyü Derneği (YAYDER) tarafından bu yıl 23.sü düzenlenen piknik etkinliği şölen havasında geçti.  Yaykın köyüne ait piknik ve mesire alanında düzenlenen etkinliğe gurbette ve köyde yaşayan vatandaşlar yoğun  katılım gösterdi.  Geleneksel YAYDER pikniğinde yarışmalar düzenlendi, oyunlar oynandı. Sabahın erken saatlerinde alana gelen yüzlerce vatandaş,  memleket özlemlerini festival sayesinde bir nebze gidermiş oldular.

Dernek başkanı Şeref Tekin, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Tekin, insanları kaynaştırmak amacıyla geleneksel olarak her yıl etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Dernek olarak bu yıl 23.sü düzenlediğimiz etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerde sadece bizler özlem gidermiyoruz, aynı zamanda geleneklerimizi ve göreneklerimizi de yaşatıyoruz. Bu son derece önemli. Bizler bu tür etkinlikler sayesinde geleneklerimizi gelecek kuşaklara da aktarıyoruz. O bakımdan bu ekinliklere katılım sağlamak önemlidir. Biz dernek olarak imkanlarımız doğrultusunda köyümüz içinde bir şeyler yapmak gayreti içerisindeyiz.  Değerli hemşehrilerim, derneğimiz ve köy muhtarlığımızın girişimleriyle mülkiyetini köy tüzel kişiliğine kattığımız Dağın Arası Piknik Alanımızın devir işlemlerinde sona gelmiş olduğumuzun müjdesini sizlerle paylaşmak isterim. Bu hususta bizden desteklerini esirgemeyen hemşehrimiz Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Harun Köksalan’a teşekkürü bir borç bilirim. Bizler her zaman derneğimizin dinamik ve güçlü yapısını koruyacağız. Geçmiş ve gelecek arasındaki o bağı sağlam kılmak, ayrıca köyümüzde ve gurbette yaşayan köylülerimiz arasındaki gücü perçinleştirmek için çalışacağız. Ben bugün burada bulunan tüm köylülerime şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Birliğimiz her zaman daim olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI