“KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI ARTIRMAK İÇİN PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”

Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2024, Perşembe - 16:16   Okunma Sayısı: 617
7 Temmuz’da gerçekleştirilecek kongrede CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Esin Tümer, projelerini açıkladı. Tümer; “Kadınların iş gücüne katılımını artırmak için projeler geliştireceğiz” dedi.

CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanlığı için adaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. CHP’li Yasemin Erdoğan’ın adaylığının ardından dün de Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında  Kadın Kolları Olağan Kongresinde aday olacağını duyurdu. CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya ve CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak’ın da katıldığı  toplantıda konuşan Tümer, “Öncelikle, bu süreçte bana destek olan aileme, arkadaşlarıma ve partimizin değerli üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte çıktığımız bu yolda, bana olan güveniniz ve desteğiniz için minnettarım. Ben 1976 Çorum doğumluyum, 1978 yılında anne ve babamın memuriyeti nedeniyle Sinop’a taşındık, Anaokulu, İlkokul, ortaokul ve liseyi Sinopta bitirdim. Antalya Turiz Otelcilik TUREM mezunuyum, 1995 yılında Bülent Ecevit’in Köy Kent Projelerine olan hayranlığımdan DSP’ye üye oldum. 2 yıl gençlik kolları 9 yıl İl Kadın Kolları başkanlığı yaptım. 28 yıldır Kimsesiz Çocuklar adına çalışmaktayım, Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma ve Destekleme Derneğinin 2 yıldır başkanıyım, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Sinop Koordinatörüyüm aynı zamanda Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetiminde çalışmalar yapmaktayım. Telvin Sanat Akademinin kurum müdürüyüm. 22 Kasımda atama ile geldiğim CHP İl Kadın Kolları Başkanlığımı seçilmiş olmakla taçlandırmak için buradayım.” dedi.

“Hep birlikte, daha adil ve eşit bir toplum için iktidar yolundaki örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Tümer, “Kadın kolları olarak, gücümüzü ve birliğimizi daha da pekiştirmek, sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini daha da ileriye taşımak için buradayız. Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi yaşamda daha aktif rol alması gerektiğine olan inancımızla, bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Adaylık sürecinde sizlere birkaç önemli noktayı vurgulamak istiyorum. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için  Kadınların eğitimde, iş hayatında ve siyasette eşit fırsatlara sahip olması için çalışacağız. Kız çocuklarının eğitimine önem vererek, geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştireceğiz. Kadın İstihdamını sağlamak adına Kadınların iş gücüne katılımını artırmak için projeler geliştireceğiz. Kadın girişimciliğini destekleyerek, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olacağız. Şiddetle Mücadele ve Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikamızı sürdüreceğiz. Kadınların güvenli bir yaşam sürebilmeleri için gerekli tüm adımları atacağız. Siyasi Katılımı destekleyerek Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi için çalışacağız. Partimiz içinde ve dışında, kadınların sesini duyuracak platformlar oluşturacağız.

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aydınlık yarınlar için çıktığımız bu kutsal yolda, ben değil biz olmanın bilinciyle, birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Her birinizin desteği ve katkısı, bu yolculukta bizlere güç verecektir. Birlikte daha güçlü, daha kararlı ve daha başarılı olacağız. Son olarak, adaylığım süresince bize olan güveninizi boşa çıkarmayacağımıza, partimizin değerlerine bağlı kalarak, kadın kollarımızın gücünü ve etkinliğini artırmak için var gücümüzle çalışacağımıza ben ve yönetimimdeki yol arkadaşlarım adına söz veriyorum. Hep birlikte, daha adil ve eşit bir toplum için iktidar yolundaki örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI