“HÜZÜN VE GURURU BİR ARADA YAŞIYORUM”

Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2024, Cuma - 17:31   Okunma Sayısı: 227
İki yılı aşkın bir süredir Sinop İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Tarıkhan Çetiner, kente veda etti. Yeni görevi için Ankara’ya hareket eden Tarıkhan Çetiner, hüznü ve gururu bir arada yaşadığını söyledi.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı görevine atanan Tarıkhan Çetiner, Sinop’taki veda ziyaretleri kapsamında gazetecilerle Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinde bir araya geldi. Sinop’tan çok güzel anılarla ayrıldığını dile getiren Çetiner, hüznü ve gururu bir arada yaşadığını ifade etti. Sinoplulardan basın yoluyla helallik isteyen Tarıkhan Çetiner, “Artık Sinop’ta değiliz ama Ankara’da Sinoplu bir hemşehriniz, Sinop’u seven, Sinop’u hiçbir zaman aklından çıkarmayan bir Tarıkhan Çetiner var” dedi.

Çetiner, “30 Mayıs 2022 tarihinde buraya atandığımı duyunca 31 Mayıs 2022 tarihinde gelerek başladım. Başladığım günden itibaren neler yapabiliriz diye düşündük ve eşimin de desteğiyle, sağ olsun burada, hem de evimizde çalışan personelimizle birlikte, tüm Sinop Emniyet Müdürlüğü Personeli, merkez ve 8 ilçemizle birlikte neler yapabiliriz diye baktık ve bugün geldiğimiz noktaya baktığımda çok güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Öncelikle iletişimimize önem verdik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara yatırım yapalım dedik. Aynı zamanda suçla mücadeleye ivme kazandıralım dedik. Aldığımız tedbirlerle, uygulamalarla daha güzel neler yapabiliriz ona baktık. Ve sağ olsun, samimi bir kadro ile birlikte güzel şeyler yaptık ve güzel izler bıraktığımı düşünüyorum. Sinop çok huzurlu, çok mutlu bir şehir ama bu mutluluğu ve huzuru sağlayacak yine tabii ki Emniyet ve Jandarma teşkilatı. Sayın Vali’mizin de koordinesinde yürüttüğümüz değerli projeler. Dolayısıyla buna hep çaba sarf ettik. Bazı kişiler tabii uygulama ve denetimlerden rahatsız olmuş olabilir ama bu Sinop’un huzuru ve mutluluğu içindi. Ve yaptığımız çalışmalar neticesinde de geldiğimiz noktada güzel operasyonlar, güzel çalışmalar yaptık. Ben Sinop’tan ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum şu an. Cidden Sinop insanı vefalı. Birbirine saygılı. Hürmetkar. Samimi. İçten. Hoşgörüsü olan insanlar. Ben bunu her zaman söylüyorum. Bazen il dışından gelen misafirler olduğu zaman il dışından gelen misafirler olduğu zaman trafikte sakin araç kullanın diyorum. Niye? Çünkü Sinop’ta insanlar birbirine saygı gösterir. Sinop’ta kornaya basılmaz. Sinop’ta trafikte münakaşa, gerginlik olmaz. Niye? Çünkü Sinop’ta insanlar birbirine saygılı, hoşgörülü.

Bu saygı ve hoşgörü ortamı tabii ki bizim için de çok güzeldi. Biz de eşimle birlikte mesaiden sonra ya da hafta sonu el ele sokakta gezebiliyorduk, yürüyüş yapabiliyorduk. İnsanlarla oturuyorduk. Tersanede oturup çay kahve içebiliyorduk. Orada insanlar, vatandaşlar bizi gördüğü zaman merhaba diyorlardı. Birlikte oturup çay içebiliyorduk. Bunlar çok hoş şeyler. Bu ortamı tabii ki biz özleyeceğiz.

Burada yaptığımız şeylerin kamuoyuna yansımasında bize gösterdiğiniz ilgi ve desteği göz ardı etmemek lazım. Neden? Yapılan şeyler eğer değerliyse ve onların kamuoyuna açıklanması gerekiyorsa yaptığımız şeyleri Valilik basın protokolü üzerinden paylaşarak Sinoplu vatandaşlarımızın ne yaptığımızı görmesini sağladık. Sizin de burada desteğiniz çok büyük. Eğer biz Sinop’ta güzel işler yaptıysak bunun vatandaşa anlatılmasına, gösterilmesine de siz aracı oldunuz. Bir nevi tanıtımımızı yaptınız. Bu noktada ben tüm Sinop basın camiasına, tüm gazetecilere, bizi vatandaşa ulaştıran tüm basın emekçilerine, kameramanından mikrofon tutana, çekenden söylene, yazana kadar herkese çok çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI