BÜYÜK ZAFERİN 102. YILI

Eklenme Tarihi: 30 Ağustos 2024, Cuma - 17:18   Okunma Sayısı: 1921
Büyük Taaruz ile Kurtuluş Savaşı'nın son safhası zaferle tamamlandı. Anadolu'nun bir Türk yurdu olarak kalacağı dünyaya gösterildi. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin bu yıl 102'nci yıl dönümü kutlandı.

Sinop’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ilk adresi Hükümet Meydanı oldu. Burada Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından kutlamalar İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikleriyle devam etti. Burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine dair konuşmasını yapan Üsteğmen Berksu Demir, “Bugün tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen aziz milletimizin şanlı tarihine altın harflerle yazdırdığı ve emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar gurur duysak azdır. Bu zafer Balkan Harbi’nin hemen ardından gelen Birinci Dünya Savaşı’nda, dört yıl gibi uzun bir süre, dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin, katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanların bedeli olan, tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferin örneğidir” dedi.

Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“102 yıl önce sayı, silah ve teknoloji olarak kendisinden çok üstün düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin bugün de bu uğurda, aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu kan aynı kan, bu ruh aynı ruhtur. Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu büyük zaferi kazandıran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve toprağı için canlarını feda eden, Cumhuriyetimizin ölümsüz muhafızları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şanlı zaferin 102. yıl dönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan Türk ordusuna kutlu olsun. Ne mutlu Türk’ün diyene!”

Daha sonra J. Uzm. Çvş. Furkan Akcan tarafından 30 Ağustos konulu bir şiir okundu. Sinop’taki çeşitli spor branşlarında başarı elde eden genç sporculara protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyelerin verildiği törende, Sinop İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando bölüğü tarafından icra edilen silahlı hareketler gösterisi ve zeybek oyunu, protokol üyeleri ve Sinoplulardan büyük alkış aldı.

Etkinliklere Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, protokol üyeleri ve Sinoplu vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, yapılan geçiş töreniyle sona erdi.

SİNOP’TA ASKERİ GEMİLER KAPILARINI ZİYARETE AÇTI.

 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla TCG Yıldıray S-350 denizaltısı, TCG Kilimli (P-1209) gemisi ve TCSG (72) gemisi Sinop’ta kapılarını ziyarete açtı.  Sinop İskelesi’nde bulunan deniz araçlarına vatandaşların ilgisi yoğundu. Özellikle denizaltını gezmek isteyen vatandaşlar uzun kuyrukluklar oluşturdu. Yerli ve milli silahlarında olduğu deniz araçları ziyaretçileri gururlandırdı.

Ziyaretçilerden İlknur Coşkun, “ 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla denizaltı geldiğini öğrendik. Bizlerde  ilk defa bir denizaltı görmek için buraya geldik. Çok güzel bir denizaltı. Çok eski bir denizaltı olduğunu öğrendik. İsminin Atatürk tarafından önceden belirlenen isimler arasında olduğunu öğrendik. Komutanlarımız, askerlerimiz bizi çok güzel bir şekilde karşıladılar, gezdirdiler. Çok gururlandık. “ dedi.

Yurtdışından ziyaret için kente gelen Lütfü Öztürk de , “Biz kendi milli silahlarımızı, gemilerimiz görmeye geldik. Gerçekten onları gördükçe gururlanıyoruz. Ben yurt dışında yaşıyorum. Böyle şeyleri her zaman görme fırsatımız olmuyor. Tesadüfen denk geldi bu sefer. Biz de gezelim dedik. Yerli ve milli silahlarımızı da gemilerde görünce ayrıca gururlandık” şeklinde konuştu.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI