MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN SİNOP’A GELDİ

Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2024, Cuma - 18:49   Okunma Sayısı: 127
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret, açılış ve inceleme yapmak üzere Sinop’a geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün karayolu Sinop’a geldi. Bakan Tekin, kente gelişi sırasında Tangal İlkokulu’na çat kapı ziyarette bulundu. Bakan Tekin’in sürpriz ziyareti karşısında öğretmenler şaşkınlığını gizleyemedi. Bakan Tekin, burada öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tangal İlkokulu ziyareti sonrası kent merkezine gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop Valiliğini ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Burada Vali Mustafa Özarslan tarafından Bakan Tekin'e kente özgü el yapımı tekne maketi hediye edildi. Ardından Rahmi Demir Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ‘İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık eden Tekin, kentteki eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı.

“SİNOP'TA DA FİZİKİ ALTYAPI İTİBARIYLA ÇOK SIKINTI YOK"

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Tekin, gittikleri şehirlerde yöneticiler ve öğretmenlerle istişare yapma sürecini çok önemsediklerini ifade etti. Öğretmenler odası formatıyla öğretmenlerle sohbet ederek değerlendirmede bulunduklarını belirten bakan Tekin, Sinop'ta da bu toplantılarla kentin eğitim durumunu masaya yatırdıklarını anlattı. Tekin, Türkiye'nin son 20 yılda eğitim alanında önemli aşamalar kaydettiğine dikkati çekerek; "Türkiye son 20 yılda eğitim ve öğretimin fiziki altyapısı, teknolojik altyapısı itibarıyla başta OECD olmak üzere tüm bu tür değerlendirmeleri yapan raporlarda hep dünya ortalamasının üstünde yere yerleşmiş durumda. Bilhassa, mesela teknolojik altyapısı itibarıyla etkileşimli tahta kurulumlarını dersliklerimizde neredeyse tamamlamış durumdayız. Dünyada bütün dersliklerinde etkileşimli tahta olan tek ülkeyiz neredeyse. Bu anlamda Sinop'ta da fiziki altyapı itibarıyla çok sıkıntı yok" diye konuştu.

Tekin, bakanlık olarak Sinop'ta 8 eğitim yatırımının yapım sürecinin devam ettiğini bildirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Daha sonra AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Bakan Tekin, esnaf ziyaretinde de bulundu.  Sakarya Caddesi’nde cuma namazı öncesinde seyyar satıcı Yaşar Özbilen ile de sohbet etti. Özbilen, okullarda velilerden ek kitap istenmesi konusunda yaşanan mağduriyetleri dile getirerek, bu durumun çözülmesini talep etti.

“EK KİTAP İSTEMEK YASAK!”

Özbilen’in ek kitap konusundaki şikayetine yanıt veren Bakan Tekin, öğrencilerden ek kitap istemenin tamamen yasak olduğunu belirtti. “Ek kitap isteyen öğretmenleri idarecilerimize bildirin, bu konuda gereği yapılır” diye konuştu.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Daha sonra Sinop Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda öğretmenlerle ve öğrencilerle bir araya gelen bakan Tekin, öğrencilerin sınıflarına konuk oldu, onlarla fotoğraf çektirdi. Bakan Tekin, “Öğrencilerimizin sınıflarına konuk olduk, sorularını cevapladık.  Öğretmenlerimizle öğretmenler odasının samimi havasında bir araya gelerek eğitime dair fikir teatisinde bulunduk.” dedi. Bakan Tekin, öğrencilerin halı saha talebini de yerine getireceklerini söyledi.

Ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop’ta Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi Açılış Töreni’ne katıldı. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NI MUTLAKA İNŞA EDECEĞİZ”

Törende konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Sinop’ta derslik başına düşen öğrenci sayımız; İlköğretimde 17, Ortaöğretimde 18 öğrencidir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise İlköğretimde 16,   Ortaöğretimde 11 öğrencidir. Bu yolculukta, genelde Türkiye’miz ve özelde Sinop’umuzda öğretmen ve derslik başına düşen öğrenci sayılarında uluslararası standartları yakalayarak, eğitimin fiziki alp yapısında nicelik olarak büyük yol kat edilmiştir. Artık bu yolculukta sizlerin koordinesinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimize sadece bilgi değil aynı zamanda ‘’beceri’’ ve ‘’erdemli’’ davranışları kazandırarak Türkiye Yüzyılı’nı mutlaka ama mutlaka inşa edeceğiz.  ‘’Beceri’’ temelli modelimizin yoğun bir şekilde uygulanması ve yürütülmesi Sosyal Bilimler Liselerimizin en önemli özelliğidir. Sosyal Bilimler Lisemizi diğer okul türlerinden ayıran en önemli faktörlerden biri ise ‘’Beceri’’ temelli olarak ders dışı etkinlikleridir.  Sosyal Bilimler Lisemiz, diğer Liselerimizden farklı olarak Üniversite Akademisyenlerinden oluşan bir danışma kurulunun olması da bir farklı özelliğidir.” Dedi.

59 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

“Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi, sosyal bilimlere verdiği önem ile Sinop’un eğitim kalitesini bir üst seviyeye taşıyacaktır.” diyen Özarslan, konuşmasında şunları söyledi:

 “Okulumuz; geleceğin liderlerini, bilim insanlarını, iş insanlarını, sanatçılarını, kültür insanlarını, siyaset ve devlet adamlarını, edebiyatçılarını, ekonomistlerini, felsefecilerini, piskologlarını, sosyologlarını, hukuk insanlarını ve etkili iletişimcilerini, ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek bireyler olarak yetiştirecektir. Okulumuz;  24 derslikli, 82 kız, 91 erkek olmak üzere toplam 173 öğrenci kapasiteli pansiyonlu, Hazırlık sınıfı hariç 4 yıl süreyle yatılı ve karma eğitimli, Türkçe-Matematik ve Sosyal Bilimler alanlarında öğrencilerimize eğitim imkanı sağlamaktadır. Bu yıl toplamda 59 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır.

“YUSUF KEMAL TENGİRŞENK, ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN EVLATLARIMIZ İÇİN ÖRNEK BİR ROL MODELDİR”

Okulumuza adı verilen Yusuf Kemal Tengirşenk; Osmanlı Meclisi Mebusan’ında ve TBMM’nin ilk dönemlerinde Milletvekilliği yapmış, Bakanlık Vazifelerinde bulunmuş devlet adamı olup Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de mesai arkadaşlarındandır. Yusuf Kemal Tengirşenk: öğrencilerimiz için evlatlarımız için örnek bir rol modeldir.  Kendileri, bir Anadolu çocuğunun kapasitesini/potansiyelini çok çalışarak ve azimle nasıl en üst seviyeye çıkarabileceğini en iyi şekilde göstermiştir. Bu okulda okuyacak gençlerimizin, zor şartlar içerisinden, mahrumiyetler içerisinden, zirveye çıkmayı başaran bu gibi büyüklerimizi, değerlerimizi çok iyi tanımaları gerekmektedir. Sayın Bakanımız, Türk Milletinin bu kıymetli evladının adını okulumuza vererek bir vefa örneği göstermiştir.  Kendilerine müteşekkiriz”

“SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Bakan Tekin ise, törende yaptığı konuşmada,  Türkiye’de eğitim alanında devrim niteliğinde işler yapıldığına vurgu yaptı.

Bakan Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bir şey yapıyoruz. Dünyanın her tarafında artık eğitim-öğretim süreçleri, bilgi vermekten bilgilerin beceriye dönüşmesine evrilmiş durumda. Biz hala şunu dersek eğer: “Yok, biz bu mantıkla devam edelim, çocuklarımıza ezberletelim.” Eğer bunu dersek, dünyadaki uygulamaların gerisinde kalırız. Sosyal bilimler liseleri bizim açımızdan çok önemli. Çünkü büyük oranda fen bilimleri liselerimize yönelik talepler var. Alternatif olarak kurduğumuz sosyal bilimler liselerini yeni yeni geliştiriyoruz. Bu aslında pozitif bilimler karşısında sosyal bilimlerin ağırlık kazanmasının ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmışlık göstergeleri açısından önemli. İnşallah sosyal bilimler liseleri önümüzdeki dönemlerde Türkiye'nin en gözde okullarından olmaya devam edecektir. Bu anlamda sosyal bilimler lisesine de Yusuf Kemal Tengirşenk isminin verilmesi ayrıca önemlidir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI