GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2024, Perşembe - 16:31   Okunma Sayısı: 34
Sinop’ta ‘19 Eylül Gaziler Günü’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kahramanlar ve aileleri yurt genelinde olduğu gibi Sinop’ta da unutulmadı. ‘19 Eylül Gaziler Günü’  Sinop’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri, Sinop eski otogarından başlayan ve Hükümet Konağı önünde sona eren ‘Kahramanlarla Yürüyoruz” etkinliği ile başladı. Etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, vali yardımcıları, kurum müdürleri, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, gaziler ve aileleri ve öğrenciler katıldı. Yağmur altında gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Sinop Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları gerçekleştirildi.

Ardından kutlamalara  hava muhalefeti nedeniyle Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda devam edildi. Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, burada yaptığı konuşmada, “Tüm dünya milletlerinin hayal dahi edemeyeceği duygulara sahip olan bu büyük millet, vatanı söz konusu olunca gaziliği kutsal sayar, gözünü kırpmadan canını seve seve verir, bu kararlığını Kurtuluş Savaşı’nda Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik alanlarında bizzat uygulamıştır.” dedi.

Özgen, “Gazilerimizin en büyük mutluluğu milletimizin kendilerine gösterdiği sevgi ve saygıdır. Bu sevgi ve saygının gün geçtikçe artması gazilerimizi ayrıca mutlu etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın’ Yurt Sulh, Cihanda Sulh’ kendine şiar edilen bu büyük millet huzur ve esenliğin bozulmasına asla izin vermeyecektir. Bu vesile ile aziz şehitlerimize  ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize Allah’tan  rahmet diliyor, burada bulunan yurdumuzun ve dünyanın her yerinde yaşayan kahraman gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Tören, "Kahramanlar sahada, kalbimiz onlarla" spor etkinliği kapsamında düzenlenen ve bazı gazilerin de katıldığı masa tenisi, bilek güreşi ve badminton gibi spor müsabakalarının yapılmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Vali Mustafa Özarslan ve beraberindekiler, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek gazilerin günlerini kutladı.

Özarslan, burada şehit yakınlarıyla da bir süre sohbet etti.

Vali Özarslan, devletin her daim gazilerin yanında olduğunu belirterek şunları söyledi; “Çok kıymetli bir vatandayız. Taşların, dağların, bayırların bir vatan olmasını sağlamanın bir bedeli var. Bu bedele hepimiz büyük acılarla katlanıyoruz. Çok büyük bedeller ödedik ve gerekirse ödeyeceğiz. Aynı zamanda yine gazilerimiz, şehit olmak için evden çıkmış, gazilik onuruna erişmiş kahramanlarımız. Bu kahramanlara büyük bir minnet ve vefa borcumuz var. Milletimiz asil ve büyük bir millet. Milletin evlatları da bunların gereği yapıyor. Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal’e kadar tüm aziz gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun.” Sözlerini kaydetti.

 

 

 

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI