Gezer'den sert suçlama:

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:31   Okunma Sayısı: 4802
Gezer Terliklerinin Sahibi, TÜSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinoplu Mustafa Özalp, 'Sinop'ta Yatırım yapmıyor' diye konuşanlar için, "Onlar neden yatırım yapmadığımızı bizden iyi biliyorlar. Bu sözleri sarf edenler bu yatırımın neden yapılmadığının sebeplerini kendilerinde aramalı!" diyerek Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Derici'nin kamuoyuna hesap vermesi gerektiğini ileri sürdü.

Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD)'ın aylık çıkardığı derginin Haziran sayısına konuşan Mustafa Özalp, röportaj verdiği muhabirin 'Gezer Ailesi olarak memleketiniz Sinop'a yatırım yapmayı hiç düşünmediniz mi?" sorusunu yanıtlarken şunları söyledi: "Sinop'ta yatırım yapmayı kim istemez ki? Biz kurumsal bir şirketiz. Şu kadarını söylemem yeterli olur sanırım. Sadece navlun ücretlerini maliyete eklersek, piyasada rekabet olanağımız kalmaz. Buna ilaveten kalifiye işçi bulmak da Sinop'ta çok zor. Hazır yeri gelmişken bir konuya değinmek istiyorum. Birileri sağda solda 'Gezer Sinop'a yatırım yapmıyor' diye konuşuyormuş… Bunlar dikkate alınacak ithamlar değil. Bu ifadeler kesinlikle hoş değil. Hele hele bu ifadelerin bir işadamının ağzından çıkması kabul edilebilir durum hiç değil. Çünkü onlar neden yatırım yapmadığımızı bizden iyi biliyorlar. Bu sözlerini sarf edenler bu yatırımın neden yapılmadığının sebeplerini kendilerinde aramalı! Bir işadamı nam için veya laf olsun diye yatırım yapmaz. Hatır için yatırım yapmaz. Sinop Ticaret Odası Başkanının bilhassa benimle ilgili 'Mustafa Gezer Sinop'a yatırım yapmıyor' demesine bir anlam veremiyorum. Bir kere Sinop'a yatırım yapılmıyorsa organizedeki yönetimin ve başkanın, başkalarına çeşitli ithamlarda bulunmak yerine, 'nerede yanlış yapıyoruz'un cevabın hem kendilerine hem de kamuoyuna vermelidirler. Biz memleketimizden hiç kopmadık. Sektörümüz için Sinop'ta yapacağımız yatırımlara teşvik alamıyoruz. Ürettiğimiz ürünler havaleli, uzak mesafe olduğu için Sinop'a maalesef yatırım yapamıyoruz."

Mustafa Özalp önceki akşam TÜSİYAD olarak Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde bir iftar yemeği verdi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI