İtfaiyeden ‘Baca Temizliği’ uyarısı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:36   Okunma Sayısı: 10510
Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları kış mevsiminde bacalardan kaynaklanan yangıların önlenmesi için oluşan kurumları temizletmeleri konusunda uyardı.

Havaların soğuması ile birlikte odun ve kömür yakılan sobalı evlerin bacalarının temizliği konusunu önemini biraz daha arttırıyor. Baca temizlenmemesinden kaynaklanan olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefleyen Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ise baca temizliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.  İtfaiye müdür vekili Ayhan Özbek, yaptığı açıklamada, her yıl meydana gelen bina yangınlarının önemli bir kısmının temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını belirtti. 

Baca kaynaklı yangınların önlenmesi için baca temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Özbek, “ temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumun baca yangınlarına neden olduğu ve bunun yanında maddi kayıpların yanında can kayıplarına bile neden olduğu bilinmelidir. Vatandaşlarımızın bu tür üzücü olaylarla karşılaşmaması için konut bacalarını yılda 2 kez, lokanta bacalarını ise ayda 1 kez mutlaka temizletmelidirler. Tıkalı ve iyi çekmeyen bacaları kullanarak can güvenliği tehlikeye atılmamalıdır. Bacalarda oluşan çatlaklara karşı da mutlaka önlem alınmalıdır” dedi.

“Baca temizliğinde bacaları yakarak yapılan temizlemeye asla teşebbüs edilmemelidir” diyen Özbek, “Baca çıkışları aşırı rüzgarlara karşı tedbir için en az çatı mahyasının üstü seviyesinde olmalıdır. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe göre bacaların temizliğinden bina sahibi ve yönetici sorumludur. ''diye konuştu.

Baca temizliğinin belediye ücret tarifesine göre alınan makbuz karşılığında İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılmakta olduğunu hatırlatan Özbek, “ vatandaşlarımız bu işi, işin ehli kişilere yaptırsınlar” ifadelerine yer verdi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI