BİLİM FUARI’NDA PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:43   Okunma Sayısı: 3819
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda TÜBİTAK Bilim Fuarı heyecanı yaşanıyor. Okul öğrencileri kendi elleri ile hazırladıkları projelerini görücüye çıkardı.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı dün Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Toplam 84 öğrenci tarafından hazırlanan 46 adet proje, gerçekleştirilen açılış töreni ile görücüye çıktı. Okul Salonu’nda açılan bilim sergisinde öğrencilerin kendi emekleri ve çalışmaları ile hazırladıkları projeler, fuarı ziyarete gelen vatandaşlar tarafından ilgi ile incelendi. Fuarı ziyarete gelenlere kendi hazırladıkları projeleri tanıtan öğrenciler hem kendi emeklerini sergileme hem de bu heyecanlarını vatandaşlarla paylaşma imkanı buluyor.

TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENİYOR
Bilim Fuarı’nın açılışında konuşan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yener Aydın, fuarın TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini belirterek verdiği bilgide; “Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışında buluştuk bugün. Yaklaşık olarak 46 adet projemizi sergiledik burada. 84 tane öğrencimiz bu projede öğretmenlerimizle beraber görev aldı” dedi. Dün açılışı gerçekleştirilen serginin açılış günü ile birlikte toplam 2 gün süreceğini belirten Aydın; “Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin-bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir” şeklinde konuştu.

Bilim Fuarı’nın bugün de açık olacağını kaydeden Yener Aydın, tüm vatandaşları bu sergiye beklediklerin belirtti.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI