Vatandaşın kan şekerini ölçtüler!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:47   Okunma Sayısı: 15236
Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kan şekeri ölçümü yapıldı.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi kurduğu stant ile vatandaşların ücretsiz kan ölçümünü yaptı. Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında dün İskele Meydanı’na stant kuruldu. Vatandaşlar da ayağına gelen bu hizmeti geri çevirmek kan şekeri ölçümü yaptırdı. Şeker ölçümü sonunda riskli görünen hastalar hastanelere yönlendirildi. Vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Broşürlerin de  dağıtıldığı etkinlik sonunda sağlık çalışanları ellerinde pankartlar ile diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık  oluşturmak amacıyla Aşıklar Caddesi boyunca yürüdüler.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyenlerinden Gökçegül Er; “Bugün burada kan şekeri ölçümlerini ve bireyleri bilinçlendirmek adına broşür dağıtımı faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşların da ilgisi gayet güzel. Yapılan ölçümlerin sonunda riskli gördüğümüz  bireyler varsa onları da doktorlara yönlendiriyoruz” dedi.

Dünyada ve ülkemizdeki diyabet hastalıklarının sayısına dikkat çeken Er;  “Dünyada 382 milyon diyabetli olduğu saptanmıştır. Ülkemizde ise 10,3 milyon diyabetli bulunmaktadır. Bu ise ülke nüfusunun %13,7 sine denktir. Diyabet aynı zamanda dünyada ölüme neden olan hastalıklar arasında 8. Sırada yer almaktadır.” Diye konuştu.

Sağlıklı beslenme ve egzersizin, diyabetle mücadelede ilaçlar ve insülin tedavisi kadar önemli olduğunu belirten Diyetisyen Er, diyabetin tedavisi için mutlaka doktora ve diyetisyene danışılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI