BALIKÇI 'MOLA' VERİYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:48   Okunma Sayısı: 5953
1 Eylül’de vira bismillah diyen balıkçı, av sezonunun sonuna geldi. Türkiye’de 15 Nisan’da denizlerde dip trolü ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı başlayacak.

15 Nisan gece yarısından itibaren büyük tekneler için av yasağı başlayacak. Bu da 4,5 aylık hasretin başlangıcı anlamına geliyor.  Balıkçılar, bu yıl Karadeniz’de avlanılan balık miktarında geçen yıla oranla artış olduğunu belirttiler. Özellikle hamside 3 kata yakın bir artış yaşandığını ifade eden balıkçılar, “Fiyatlarda geçen yılla hemen hemen aynıydı. Şuan soğuk hava depolarında hala hamsi mevcut. Balıkçılar güzel bir av sezonu geçirdi. Özellikle kış mevsiminde hava sıcaklıklarının düşük geçmesi avlanılan balık miktarının da artmasını sağladı" dediler. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015-2016 balıkçılık av sezonu kapanışı hakkında bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başlayacağı belirtilerek “1 Eylül 2014 tarihinde gırgır avcılığıyla başlayan 2015-2016 av sezonunda, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle tüm denizlerimizde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girilmiştir. Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçılarımız karasularımızın bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerdir. Ayrıca su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir” ifadeleri kullanıldı.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI