SANDIKTAN BARIŞ AYHAN ÇIKTI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:50   Okunma Sayısı: 6954
CHP’de yerel seçimler öncesi sonucu merakla beklenen ‘Eğilim Yoklaması’ yapıldı. Sandıktan 597 oy alan Barış Ayhan birinci çıktı. Mevcut başkan Baki Ergül ise 323 oyda kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Teşkilatında Belediye Başkanlığı Adaylığı için ‘Eğilim Yoklaması’ heyecanı yaşandı. Dün 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda gerçekleştirilen eğilim yoklamasına katılım gösteren belediye başkan adayları Baki Ergül, Barış Ayhan, Metin Gürbüz ve Bülent Gökmenoğlu oylarını kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan adayını belirlemek için parti üyelerinin oy kullanma işlemi sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi ve sandıklar açılıp oylar sayılmaya başladı.

Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in katılımıyla gerçekleştirilen eğilim yoklamasında Barış Ayhan 597 oy alırken, mevcut başkan Baki Ergül’e ise 323 oy çıktı. Diğer adaylardan Metin Gürbüz 162 oy alırken, Bülent Gökmenoğlu ise 58 oyda kaldı. 1144 oyun kullanıldığı yoklamada 4 oy ise geçersiz sayıldı.

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK”

Barış Ayhan sonuçların açıklanmasının ardından tebrikleri kabul etti. Eğilim yoklamasının ardından partililere teşekkür eden Barış Ayhan, “Bu seçimin kaybedeni yok” dedi. Ayhan, “Bugün burada herkes kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi kazandı, Sinop kazandı. Bizim için önemli olan 31 Mart’ta alacağımız zaferdir. Onun için bu akşam burada bu işi bitirdik. Ve yarın sabahtan itibaren tekrar sosyal demokrasinin bayrağını Sinop burçlarında dalgalandırmak için hep beraber, bütün Cumhuriyet Halk Partililer elbirliği ile mücadele edeceğiz” diye konuştu.

BUNDAN SONRA SÖZ PARTİ MECLİSİNDE

CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel ise, yaptığı açıklamada, “Örgütümüz sözünü söyledi. Bundan sonra söz parti meclisinde. Önümüzdeki parti meclisi toplantılarında herhâlde Sinop Belediye Başkan adayımız,  Ayancık adayımız ile beraber açıklanacaktır. Güzel bir gündü. Bir tatsızlık yaşamadık. Önemli olan da buydu. Herkes sağduyulu davrandı. Katılım oldukça yüksekti. Biz bu ilgiyi bekliyorduk. Toplamda 1373 üyemiz vardı ve 1144 üye bugün buraya gelerek oy kullandı. Üyelerimizde partimize sahip çıktılar. Bilinçli birer üye olduklarını gösterdiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum.  İnşallah bu süreç bundan sonra da böyle devam eder. Kol kola 31 Mart’a hep birlikte gireriz, Sinop’u tekrar kazanırız. İnşallah bundan sonra güzel günler bizleri beliyor” şeklinde konuştu.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI