'TURİZM ALANINDA PLANLAMA ŞART'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:13   Okunma Sayısı: 9065
Cumhur İttifakı Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü; “Bizim 4 tane köyümüzün imarını değiştirip yatırımcıları şehir dışına çıkarmamız lazım. Bu konuyu Turizm Bakanımız ile görüştük. Turizm açısından Sinop işlenilmemiş dedi. Uzun süreli tatil planı yapanlar maalesef kentimize gelmiyor. Bunun sebebi de cazibe merkezlerimizin az olması”

Ak Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, basın mensupları ile bir araya gelerek yaklaşan yerel seçimler öncesi görüş alış-verişinde bulundu.

Cumhur İttifakı’nın Ak Parti Belediye Başkan Adayı olan Ali Çöpcü, beraberinde Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Başkanı Uğur Giresun, Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Cumhur İttifakı’ndan MHP’li Hasan Demir, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, Gençlik Kolları Başkanı Doğancan Al’ın da katıldığı toplantıda basınla buluştu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ında katılımları ile görkemli bir şekilde projelerini tanıtan Ak Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, ilimizdeki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulundu. Dün Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Ak Parti teşkilatının yanı sıra Sinop’ta görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

ÖNCELİKLİ AMACIMIZ SİNOP’UN HAK ETTİĞİ HİZMETLERE KAVUŞMASI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, toplantıya katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek; “Bugün bu toplantıyı düzenlenmemizdeki amaç bir araya gelerek sohbet etmek, sizlerin öneri-sorularınızı almak ve bir fikir alış-verişi yapmak. Bizler seçim sürecine girdikten sonra hemen hemen her gün bir ilçedeyiz. Proje tanıtım toplantılarımız başkan adaylarımızın mükemmel sunum ve gayretleri ile devam ediyor. Sizlerin de basın noktasında bizim eksik kaldığımız yerlerde bizleri, belediye başkan adayımızı, vekilimizi uyarılarda bulunursanız bundan da memnuniyet duyarız. Benim Ak Parti İl Başkanı olarak ilk ve öncelikli amacım Sinop’u hak ettiği yere gelmesi ve hak ettiği hizmetlere kavuşması. Ben tekrardan katılımlarınızdan dolayı siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”

Giresun’un konuşmasının ardından basın mensupları Milletvekili Nazım Maviş ve Belediye başkan Adayı Ali Çöpcü’ye sorularını yöneltti.

Çöpcü, bir basın mensubunun kendisine yönelttiği “Şehirdeki nüfus yoğunluğunun artması ile birlikte İmar Planı’nda bir değişiklik düşünüyor musunuz, sizin bu duruma bakış açınız nedir ve ilimizdeki konaklama sorunu ile ilgili düşünceleriniz nedir” sorusuna;

TURİZMDE ALTYAPIYI OLUŞTURMALIYIZ
“Bizim 4 tane köyümüzün imarını değiştirip yatırımcıları şehir dışına çıkarmamız lazım. Bu konuyu Turizm Bakanımız ile görüştük. Turizm açısından Sinop işlenilmemiş dedi. Sinop'ta sadece bir tane dört yıldızlı otel var. Burayı ziyaret edenler de genelde civar illerden gelenler. Çoğu ziyaretçi günübirlik geliyor, yemekleri yanında, hiç para harcamadan geri dönüyor. Sinop Karadeniz'in en önemli turizm şehri. Önemli sahillerimiz var. Şehrin hem kuzey hem güney cephesinde denize girebiliyoruz ancak bu plajlarımızın temiz ve bakımlı olması lazım. Uzun süreli tatil planı yapanlar maalesef kentimize gelmiyor. Bunun sebebi de cazibe merkezlerimizin az olması. Akşamları turist burada ne yapacak? Sosyal alanlar oluşturmalıyız. Turizm alanında yapacağımız çok şey var ancak bir işi yaparken mutlaka planlama gerekir"
şeklinde cevap verdi.

Ali Çöpcü, bir basın mensubunun ”Projeleriniz kamuoyunda büyük yankı uyandırdı, gerçekten bu proje çıtasını üst seviyeye aldınız. İnsanlar çok şaşkın. Acaba yapılabilir mi şeklinde sorular yükseliyor” şeklindeki sorusuna ise;

BÜTÜN PROJELERİMİZİ BAKANLARIMIZLA İSTİŞARELER HALİNDE YAPTIK
Biz bu projeleri hazırlayıp tamamladıktan sonra bu soruyu ben kendime sordum dışarıdan bir vatandaş gibi. Bu projeler yapılabilir mi yapılamaz mı diye. Tabi bu soruların cevabını da hazırladım. Biz her projemizi ilgilendiren Bakanlık ile görüştük. Meydan Projesi ile ilgili animasyonumuzu Kültür Bakanımıza izlettik. Bu projenin maliyetini sordu bizlere, bizler maliyetini kendilerine söyledik. Bu projesini 7 Milyon TL’sini ben karşılıyorum fondan, sırf buradaki kültür aksının ortaya çıkmasını istediğimden dolayı dedi. Bu proje ile ilgili Bakanlık bizlere destek verecek, biz diğer kaynaklardan da destek oluşturacağız. Çünkü biz iktidarız. Bir diğer projemiz olan Kapalı Spor Salonu ve spor tesisi ve kapalı otopark projesi ile ilgili olarak da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile istişare halinde idik. Proje çalışmamızı Bakan beye gösterdiğimizde “Verdiğiniz her söz benim sözümdür, tamam” dedi. Diğer projelerimiz de aynı. Yani biz bütün hazırladığımız projeleri Bakanlıklarımızla istişareler halinde yaptık”
diye cevap verdi.

ORTAK KARAR ALIP ORTAK UYGULAYACAĞIZ
Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, son olarak başkan olması durumunda ne karar alınacaksa ortak karar vereceklerinin altını çizerek; “Kamuoyundan Toplu taşımada öğrencilerin mağdur olduğu ile ilgili olarak bana da çok bilgi geldi. Çalışmalarımıza başladığımızda tüm STK’larda, muhtarlarla görüşmelerimizde, bütün alanlarda şu cümleyi kurdum; Ne yapacaksak çalıştay gerçekleştireceğiz, ortak karar alacağız, ortak uygulayacağız. Öğrencilerimizi, vatandaşlarımızı, muhtarlarımızı dinleyeceğiz, kararı beraber vereceğiz. Ben tek başıma ‘tamam, bunu böyle yapıyorum’ durumu söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI