Çalışmalar Devam Ediyor…

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:53   Okunma Sayısı: 8002
Sinop’ta, Karadeniz’in hırçın dalgaları nedeniyle tahrip olan tarihi Kumkapı kale ve surlarını korumak için başlatılan denizden koruma mendireği inşaatı sürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda tarihi Kumkapı kale ve surlarını korumak amacıyla başlatılan denizden koruma mendireği inşaatı çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.

Kumkapı mevkiinde bulunan kale surlarını denizden gelen dalgalardan korumak ve o mevkide bulunan evlerin, kalelerin altının dalgalarla aşınması ve bunun sonucu tehlike arz etmesi üzerine 2011 yılında çalışmalarına başlanan koruma mendireği bu yıl da devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, DLH Genel Müdürlüğü’ne yaptırılan 595 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki mendirek inşaatının kısa bir zamanda bitirilmesi hedefleniyor.

M.Ö. 7. yüzyılda şehri korumak amacıyla Sinop Yarımadası’nın üzerine kurulan Sinop kaleleri, tarih içinde Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar döneminde çeşitli onarımlar geçirerek kullanıldı. Kale surları kuzeyden 800, güneyden 400, doğudan 500 ve batıdan da 273 metre olmak üzere toplam bin 973 metre uzunluğa sahip.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI