DURAĞAN, TARİHİ ESERLER ZENGİNİ, TURİST FAKİRİ !!!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:58   Okunma Sayısı: 6287
Ak Parti Durağan İl Genel Meclis üyesi Mesut Çınlar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Durağan ilçesinin tarihi mekan ve öğelerinin düzenlenmesinin yapılıp ziyaretçilerle buluşması gerektiğinin altını çizdi.

Mesut Çınlar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Durağan’ın tarihi eser bolluğuna dikkat çekerek, buraların gerekli kurumlar tarafından çevre düzenlemelerinin yapılarak buralar turist çekebilmek için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Çınlar, bu konular daha önce de gündeme getirdiğini ancak yeterince üzerine düşülmediği vurgusu yaptığı paylaşımında şunları kaydetti; “Turist ve ziyaretçi çekebilmek için yapay eserlerle şehirlerini güzelleştirmek için harıl harıl çalışanlar var. Ancak Durağan ilçemizde defalarca Sinop İl Genel Meclisi'nde gündeme getirdiğim hatta bu konuda birden fazla meclis kararı da alınmışken ilgi, alaka ve çalışma bekleyen Durağan ilçemizdeki sayısız tarihi eser çevre düzenlemesi yapılıp ziyaretçilerle buluşacağı günleri bekliyor.

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ilçemizde sadece avcıları takip edip de doğal güzelliklere ilgisiz kalmamalı. Eşsiz tarihi güzellikleri ziyaretçilerin hizmetine sunulabilmesi çalışma başlatmalı.

Kültür İl Müdürlüğü bu eşsiz tarihi eserleri, gelecek nesillere sağlam ve zayiatsız bir şekilde ulaşması için gerekli çalışmaları yapıp koruma ve kontrol altına almalı, turizme kazandırmalı, ziyaretçilerin hizmetine sunmalıdır.”

1- İlçemize adını veren Selçuklular zamanında kervansaray yolu üzerinde konaklama amaçlı yapılmış tarihi Durakhan Kervansarayı Sinop Durağan'da,

2- Türkiye'de Ağustos ayında buz yapan iki mağaradan biri Niğde'de diğeri de "Buzluk Mağarası" Sinop Durağan'da,

3- Belki de tarihin ilk sualtı geçiş tüneli Kemerbahçe Kızılırmak altından karşıya geçiş olduğu söylenen tarihi tünel Sinop Durağan'da,

4- Aslan'la İnsan boğuşmasının da resmedildiği Terelek Kaya Mezarı da Sinop Durağan'da,

5- Ağustos ayında karpuz çatlatan soğukluğu ve kış ayında buram buram buhar çıkaran metrelerce ağaçlardan gökyüzünün görülemediği Geyik Ardıcı mesire alanı da Sinop Durağan'da,

6- Durağan ilçe merkezine 3km mesafede gizemli dehliz, mağara ve oymaları ile Kızılırmak ve Gökırmak'ın kesişme noktasında bulunan " Ambar Kaya Mezarı" Sinop Durağan'da,

7- Doğal güzelliği ve doğa harikası doğal yapısı ile "Karataş Şelaleleri" Sinop Durağan'da.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI